Ateist Sam Harris: Hz. Muhammed örnek alınmalı

Ateist Sam Harris: Hz. Muhammed örnek alınmalı

Radikal İslam konusu son günlerin en büyük tartışmalarından biri. Amerikan medyasında geniş yer tutan Radikal İslam, bir ateist ve Müslümanın ortaklığına da sahne oldu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Amerikan medyasının son günleri Radikal İslam ve DAEŞ tartışmaları ile geçiyor. Başta Amerikalı Müslümanlar olmak üzere pek çok Müslüman Radikal İslam’ın gerçek İslam imajına zarar verdiği görüşünde birleşiyor.

Bu görüşe katılanlar sadece Müslümanlar değil. Meşhur Ateist Sam Harris’de katıldığı pek çok televizyon programında Radikal İslam algısının gerçek İslam imajına zarar verdiği görüşünde. Daha önce Kur’an-ı Kerim’i mutlaka okunması gereken kitaplar listesine ekleyen Harris, bu sefer Müslüman bir bilim insanı ile ortak çalışmaya başladı.

Dünyada meşhur olmuş pek çok kitabın müellifi olan Maajid Nawaz ve Sam Harris, son günlerde ismi en çok birlikte anılan isimler arasında. İslam’da tolerans ve diyalog olması konusunda hem fikir olan bu iki isim, bugünlerde ortak bir bildiri yayınladı.

Radikal İslam görüşünün İslam algısına çok zarar verdiğini savunan ikili, ortaya çıkarılan korku ikliminin diğer insanların İslam’a karşı mesafeli durmasına ve ön yargı oluşmasına sebep olduğunun altını çizdi.

Sam Harris’de yaptığı açıklamada; “İslam peygamberi Hz. Muhamed’in (sav. ) yaşamının örnek alınması gerekir” ifadelerini kullanarak, Peygamberimizin doğru İslam için nasıl bir örnek olduğunu fark ettiğini belirtti.

News.com’un haberine göre Radikal İslam’a karşı savaş açan bu ikilinin önümüzdeki günlerde pek çok tv programında da boy göstermesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum