Ateist Richard Dawkins'in Müslüman gençleri ifsad planı

Ateist Richard Dawkins'in Müslüman gençleri ifsad planı

Yeni nesil Ateistler içindeki en popüler isim olan ve Biyolog kimliği ile ön plana çıkan Richard Dawkins'in İslam Dünyası'nı etkilemek için yeni bir planı olduğu ortaya çıktı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dawkins, Ateist tezleri anlattığı ve yine İslamiyet'e karşı tezler yazdığı 'Tanrı Yanılgısı' adlı kitabını İslam dünyasında yaymanın yeni bir yolunu buldu.

Allah'ı inkar eden e-kitapları Arap coğrafyasında 30 milyon kez indirildi

Bunun için Arap bir çevirmen ile çalışan Dawkins, kitabının Arapça çevirisini yaptırıp, İslam ülkelerinin 'online e-kitap' servislerine bizzat sunacak ve kendi kitabının bir PDF kopyasını oluşturacak.

Bunu yapmasının nedeni ise, kitabının korsan e-kitap baskılarının Arap coğrafyasında 30 milyon indirilmesi. Korsan olan bu baskıların da çeşitli Ateist organizasyonlar tarafından Müslüman gençlerin aklını çelmek için yayıldığı biliniyor.

Çabalayacak

Ateist Dawkins bu olayın kendisine cesaret verdiğini söyleyip, bizzat kendisinin Arap bir çevirmen ile anlaştığını ve kitabını çevirtip, İslam dünyasındaki internet ağlarına e-kitap olarak yayacağını ve daha çok indirilmesi için çabalayacağını söyledi.

Kitabın en çok İran'dan indirildiği bilgisi paylaşılırken, PDF formatındaki kitaba karşı Müslüman devletler de harekete geçmeye hazırlanıyor.

İbresini tamamen İslamiyet üzerine çevirmiş

Dawkins'in 2006 yılında çıkan söz konusu kitabı legal olarak 3 milyon kopya sattı. 11 Eylül 2001 saldırılarını da konu eden kitap, Allah'ın sevgi dolu olmadığı safsataları da dahil olmak üzere pek çok asılsız iddia içeriyor.

Christian Today'in haberine göre son yıllarda ibresini tamamen İslamiyet üzerine çevirmiş olan Dawkins, Müslüman gençler üzerinde inançsızlık tehdidi oluşturmaya devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum