Ateist Dawkins, çan sesi üzerinden ezana saldırdı

Ateist Dawkins, çan sesi üzerinden ezana saldırdı

Ünlü İngiliz Biyolog Richard Dawkins'in ırkçı ve ayrımcı tavrı devam ediyor. Ateist mi, Irkçı bir beyaz mı belli olmayan Dawkins'in Twitter paylaşımı tepki çekti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Ateist görüşlerini İslam düşmanlığı üzerine kurduğu için Ateist camiadan bile tepki çeken Richard Dawkins, son yıllarda ırkçı görüşlerini iyice keskinleştirdi. Müslümanlara karşı her fırsatta nefret kusan Dawkins, şimdi de Twitter üzerinden tepki çeken bir paylaşıma imza attı.

Dawkins'in resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şöyle;

adsiz-090.png

Paylaşımında bir Ortaçağ katedralini paylaşan Dawkins, şu ifadeleri kullandı;

"Winchester gibi Ortaçağ'ın en büyük katedrallerinden birinin çanlarını dinliyorum. Allah'u Ekber (Ezan) gibi agresif bir sesten çok daha güzel. Ya da sadece kültürel yetişme tarzım mı?"

Dawkins'in bu sözleri takipçileri tarafından topa tutuldu. Eski Müslüman olduğunu söyleyen bir Dawkins takipçisi; "Ben de Ateistim ama şu sesin neresi agresif?" diyerek ezanı paylaştı.

İsveçli Hristiyan bir takipçisi de Dawkins'e cevaben; "Ben de kiliselerimizin çanlarını duymaktan hoşnutum. Fakat kabul etmem gerekir ki Kur'an'ın sesi agresif değil, son derece huzur verici" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.