Atatürkçü Özyürek, PTT'nin Said Nursi pulunu cehaletiyle karşıladı!

Atatürkçü Özyürek, PTT'nin Said Nursi pulunu cehaletiyle karşıladı!

Özyürek, bu sefer de PTT’nin bastırdığı Said Nursi puluna kafayı taktı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Said Nursi'nin adı geçtiği her şeye itiraz etmesiyle bilinen müzmin muhalif Ulusal Eğitim Derneği Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek, bu sefer de PTT’nin bastırdığı Said Nursi puluna kafayı taktı.

PTT Genel Müdürlüğü'nün İstanbul’da 1-3 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu ardından Bediüzzaman Said Nursi Hatıra Pulu basmasını Özyürek, "AKP iktidarının Laik Türkiye cumhuriyetini dinci gerici bir rejime dönüştürme, Cumhuriyeti Cemaatlere teslim etme çabalarının yalnızca bir parçası" olarak yorumladı.

Rehberi karga olanın...

Özyürek, açıklamasında Said Nursi'nin Risale-i Nur'daki sözlerini paylaştı. Ancak paylaştığı metin ile orjinali arasında fark var. Gösterdiği kaynağın ne olduğu anlaşılamadı. Kendince uydurma ve eklemeler yapanları kaynak alan Özyürek'in sözleri şöyle:

"Adına pul bastırılan Said-i Nursi'ye göre; Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; İslamiyet’e ve Hakikat-ı Kur’aniyeye karşı mürtedane mücadele eden bir dessas zındıktır ki (Mustafa Kemal’i kast ederek) bize hücum etmek için istibdadı mutlaka Cumhuriyet namı vermekle irtadadı mutlaka-i rejim altına almakla sefahat-ı mutlaka medeniyet takmakla cebri keyf-i kurfiye, kanun namı vermekle bir istibdadı askeriye ve delalet kurmuştur." (Said-i Nursi, Sönmez, Sayfa: 21-22, 48)"

On Dördüncü Şuâ'da geçen orjinal metin ise şöyle:

"Sâbık mahkemelerde dâvâ ettiğim ve hüccetlerini gösterdiğimiz gibi, bizim gizli düşmanlarımız ve hükûmeti iğfal ve bir kısım erkânını evhamlandıran ve adliyeleri aleyhimize sevk eden resmî ve gayr-ı resmî muarızlarımız, ya gayet fena bir surette aldanmış veya aldatılmış veya anarşilik hesabına gayet gaddar bir ihtilâlcidir veya İslâmiyete ve hakikat-i Kur’ân’a karşı mürtedâne mücadele eden bir dessas zındıktır ki, bize hücum etmek için istibdad-ı mutlaka cumhuriyet namını vermekle, irtidad-ı mutlakı rejim altına almakla, sefahet-i mutlaka medeniyet namını takmakla, cebr-i keyfî-i küfrîye kanun namını vermekle hem bizi perişan, hem hükûmeti iğfal, hem adliyeyi bizimle mânâsız meşgul eylediler." 

Said Molla'yı Said Nursi ile ayırt edemeyen kafa!

Özyürek'in çarpıtma ve cehaleti bununla sınırlı değil. "Said Molla" adındaki bir ismi özellikle Said Nursi ile karıştırma gayretine giren Özyürek, İngiliz Muhipleri Cemiyeti'nin üyesi olan "Said Molla" adlı şahsa ait bilgileri de Said Nursi'nin hanesine yazmaya kalktı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum