Astım Çocuklarda Daha Sık Görülüyor

Astım Çocuklarda Daha Sık Görülüyor

Çocuklarda daha sık görülen ve Türkiye’de her 10 kişiden birinde ortaya çıkan astım hastalığının yüzde 90’ı ilaçla tedavi edilebiliyor.

Astım hastalığına karşı farkındalığı arttırmak ücretsiz solunum testi yapan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları uzmanları, hem hastalık hakkında bilgi verdi hem de risk taşıyan kişileri uyardı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İnsu Yılmaz, astımın sık görülen kronik hastalıklardan birisi olduğunu belirterek, “Toplumumuzda yüzde 5 veya 10 civarında astım hastalığı görülmektedir. Türkiye’de her 10 kişiden 1’i astım hastası. Bu hastaların yüzde 90’ı ilaç tedavisi ile düzelebilir. Hatta hiç ilaç kullanmayacak duruma da gelebilirler. Astım hastaları düzenli doktor kontrolü ile düzelmesi mümkün. Geriye kalan yüzde 10’u ise ağır hastalardır. Bu tür hastalara da yeni gelişen tedavi yöntemleri ile kontrol altına alıyoruz’’ dedi.

En çok çocukları pençesine düşürüyor 

Dünyada çok fazla görülmeyen ancak Türkiye’de her geçen zaman artış gösteren astım., en çok çocukları pençesine düşürüyor. Hastalığa karşı farkındalığın artması gerektiğini belirten Prof. Dr. İnci, aileleri uyararak, “Astım, alerjik veya alerjik olmayan nedenlerden dolayı ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle kronik öksürük, şiddetli öksürük ya da hışırtılı solunum olan kişilerin mutlaka göğüs hastalıkları uzmanına başvurmalıdır. Belirtileri imal etmemek gerekiyor’’ diye konuştu.

turkishny

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.