Asım Safitürk'ün Lütfü Türkkan'a sarık cevabı Said Nursi gibi oldu

Asım Safitürk'ün Lütfü Türkkan'a sarık cevabı Said Nursi gibi oldu

TBMM Genel Kurulu'nda cereyan eden bir hadise kendini bilmez bir milletvekili tarafından skandala dönüştü

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri yapılıyordu. O sırada Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk, sarığı ve cübbesiyle genel kurulu izliyordu.

"Bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba" densizliği

Safitürk'ü sarıklı ve cübbeli haliyle gören İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan işte skandala imza atan bir mesaj paylaştı 

lutfuturkkan_twitter.jpeg Safitürk'ün resmini çeken ve twitter'da paylaşan Türkkan, "Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba?" ifadesini kullandı.

O andan itibaren Türkkan'a tepkiler gelmeye başladı.

Asım Safitürk'ün cevabı Said Nursi'nin sözleri gibi

Şehit Kaymakam'ın babası Asım Safitürk de Türkkan'ın bu skandal paylaşımına nezih bir üslupla cevap verdi.

"Ben 'arkadaş' değil bu ülkeye şehit vermiş bir babayım" diyen Safitürk'ün bundan sonraki cevabı Bediüzzaman Said Nursi'nin dönemin Ankara Valisi Nevzat Tandoğan'a verdiği cevabı hatırlattı.

Türkkan'ın sarık ve cübbeden neden rahatsız olduğunu anlamadığını belirten Safitürk, "Sarıktan ve cübbeden rahatsız olmak yabancılığı ifade eder. Memleketin insanı olmadığını, tarih bilmediğini ifade eder" şeklinde konuştu.

Kendisinin Diyanet mensubu olduğunu, Diyanet İşleri Başkanının da cübbe ve sarıklı olduğunu hatırlatan Safitürk, Türkkan'ın sadece kendisinden değil milletten de özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Said Nursi'den Vali Tandoğan'a: Ben sizin ecdadınızı temsil ediyorum!

Gelelim Asım Safitürk'ün cevabı ile Said Nursi'nin cevabı arasındaki benzerliğe.

Bediüzzaman Said Nursi, 1943 yılının son aylarında Kastamonu’da tutuklanarak Ankara'ya getirilir. Dönemin Ankara valisi Nevzat Tandoğan Said Nursi ile görüşmek ister. Görüşmenin yapılacağı sırada Selahattin Çelebi de oradadır. Kendisi de Tandoğan'ın odasının önündedir. 

Memurların Bediüzzaman'ı getirdiğini belirten Çelebi, içeriden şiddetli konuşmaların yapıldığına şahit olur. Odaya bir memur girip çıkar. O sırada Said Nursi'nin vali Tandoğan’a hiddetle, "Ben sizin ecdadınızı temsil ediyorum. Kıyafet kanunu münzevilere tatbik edilmez" dediğini işitir.

Sonradan anlaşılacağı üzere Vali Tandoğan, Said Nursi'ye cübbe ve sarığını çıkarmasını, şapka takmasını istemiştir. Bunun üzerine Said Nursi de şiddetle karşı çıkmıştır.

Aradan geçen 76 yıllık bir süre içinde cereyan eden konuşmalar çok şeyin değişmediğini gösteriyor. Said Nursi, Nevzat Tandoğan'a cübbe ve sarığın öz kültürümüz olduğunu hatırlatırken, Asım Safitürk de Lütfü Türkkan'a benzer bir cevap veriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum