Arapça Türkiye'de yabancı dil değildir

Arapça Türkiye'de yabancı dil değildir

İslam aleminin kültürel zenginliğinde buluşma noktası olan Arapça, Türkiye'de yabancı dil değil. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği dil olarak düşünüldüğünde müslüman dünyasının en kuvvetli bağlarından biri olan Arapça'nın Türkçe ile de çok güçlü bağları var.

Türkiye Yazarlar Birliği ve Haşimi Yayınevi'nin birlikte düzenlediği Arapça Kitap Fuarı 12 Şubat'ta Cağaloğlu'ndaki Kızlarağası Medresesi'nde kapılarını ziyaretçilerine açacak. Her gün 10:00 - 21:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek olan etkinlik 21 Şubat'ta sona erecek.

“Arapça yabancı dil değildir" diyen organizatörler fuarın amacının Türkçe ile Arapça arasındaki güçlü bağların yeniden canlandırılması olduğunu belirtiyor. Bu canlanmaya Müslümanların miraslarını hatırlamak için ihtiyaç duydukları kadar bütün dünyanın da Müslümanların mirasından faydalanabilmek için ihtiyaç duyduğunu da ekliyor.

Türkiye'nin fikrinin ve sanatının dayandığı tarihi köklerin günümüz Müslüman coğrafyasından koparılamayacağının bilincinde bir kuruluş olarak Türkiye Yazarlar Birliği, Arapça ve Farsça kitapların yoğun olduğu fualara katılan ve özellikle medrese eserletiyle yoğun ilgi gören Haşimi Yayınevi güçlerini birleştirerek  Türkçe, Arapça, Farsça teliflere ve tercümelere verdiği önemi Arapça Kitap Fuarı'nı düzenleyerek taçlandırıyor.

Organizasyona Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Fas, Kuveyt gibi ülkelerden yayınevleri katılacak. Arapça Kitap Fuarı'nı ülkemizdeki medrese, ilahiyat, imam-hatip, Kur'an kursu, Arap dili ve edebiyatı, özel Arapça kursu öğrencilerinin ayrıca bir ilgi göstereceği bekleniyor. Yurt dışından gelecekleri ve Türkiye'deki Suriyeli vatandaşları da eklediğimizde organizasyonun on binlerce ziyaretçiyi ağırlayacağı düşünülüyor.

Arapça kitap fuarı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.