Ankara'da Halk Ekmek'ten glütensiz ürünler için kesintisiz üretim

Ankara'da Halk Ekmek'ten glütensiz ürünler için kesintisiz üretim

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, çölyak hastaları için glütensiz un, ekmek, kurabiye ve çerezden sonra simit üretimini de haftada iki günden 7 güne çıkardı.

Çölyak, fenilketonüri hastası ve glütene karşı hassasiyet taşıyanlara yönelik üretilen glütensiz ürünler için geçen hafta yeni tesis kuran Ankara Halk Ekmek Fabrikasında glütensiz simidin üretimi de gerçekleştiriliyor.

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Sarıduman, gazetecilere açıklamasında, daha önce haftanın 2 günü yapılan glütensiz gıda üretiminin özel tesisin faaliyete geçmesiyle 7 gün devam edececeğini söyledi.

Çölyak hastaları için glütensiz beslenmenin zorunluluk olduğunu ifade eden Sarıduman, bu mecburiyetin istismar edilmesine izin vermeyeceklerinin altını çizerek, "500 gram olarak ürettiğimiz glütensiz ekmeğimiz var, piyasada 2 liradan satıyoruz. Ancak piyasada muadillerine baktığımızda bu fiyatların 15-20 liraya kadar çıktığını görüyoruz. Bu da ciddi manada bize bazı sorumluluklar yüklüyor." diye konuştu.

Sarıduman, hijyenik şarlarda üretilen glütensiz ürünlerin halka uygun fiyattan ulaştırılması için gerekli gayreti göstereceklerini ve Ar-Ge çalışmaları sonrasında ürün yelpazesini daha da genişleteceklerini belirtti.

Bu konuda ilgili dernek ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini ve onların talepleri dinlediklerini aktaran Sarıduman, "Yoğun şekilde simit talebi geldi bize. Gıda mühendislerimiz ve ustalarımızla bir araya geldik, bazı çalışmalar yapıldı ve glütensiz simit üretme kararı aldık. Talep edilmesi halinde okul kantinlerine de glütensiz simit verebiliriz." dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.