Anayasa Mahkemesi'nden başörtüsü kararı!

Anayasa Mahkemesi'nden başörtüsü kararı!

Danıştay Savcısının TSK'da başörtü serbestliğini kaldırmak için başvuru yapmasının yankıları sürerken, sevindirici bir haber Anayasa Mahkemesi'nden geldi.

2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünü kazanan 82 doğumlu Sara Akgül, 2004 yılına kadar sorunsuz devam ettiği üniversitesinde 2004'ten sonra başörtüsü nedeniyle sorun yaşamaya başladı. Akgül'ün iddiasına göre bu tarihten sonra kendisinden başını açması istendi. Bu isteği reddeden Akgül derslere girememeye başlayınca devamsızlık gerekçesi ile okuldan atıldı.

AF İLE GERİ DÖNDÜ

2009 yılında çıkan aftan faydalanan Akgül, bu sefer başörtüsü ile girebildiği dersler sayesinde 2012'de okulundan mezun oldu.

MEB BURSU SORUN OLDU

Fakat Akgül, 2000 ila 2005 yılları arasında kazandığı MEB bursu ile ilgili sorun yaşamaya başladı. MEB o dönem verdiği bursun taahhütleri yerine getirilmediği gerekçesi ile geri ödenmesini istedi. İstenen tutar ise 4 bin 972 TL idi.

Akgül bunun üzerine dava açtı. O dönem başvurusu İstanbul 1. İdare Mahkemesi tarafından kabul edilse de 2014 yılında mahkemeden döndü.

Akgül çareyi Anayasa Mahkemesi'ne başvurmakta buldu. 

ANAYASA MAHKEMESİ İHLAL DEDİ

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Anayasa Mahkemesi Akgül'ün dini özgürlüklerinin ve eğitim hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Bu kapsamda MEB istenen tutardan vazgeçecek. Mahkeme ayrıca Akgül'e 20 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.