Amerika’ya yeni bir camii daha yapılıyor

Amerika’ya yeni bir camii daha yapılıyor

Amerika’nın Minnesota eyaletinin önemli bölgelerinden Rosemount’a cami yapılması planlanıyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi

RİSALEHABER - Amerika’nın kuzey eyaletlerinden olan ve gölleri ile meşhur Minnesota eyaletinin Rosemount şehrine yeni bir camii yapılması gündemde.

Amerikalı Müslümanlar derneğinin Minnesota şubesi tarafından yapılması planlanan ve bölgeye yeni yapılacak olan iş merkezlerinin içinde bulunacağı söylenen Camii’nin onay alıp almayacağı ise 15 Eylül’de toplanacak şehir konseyi’nin kararına bağlı. Bölge Müslümanları camii’nin henüz bir ibadethane bulunmayan bölgede kesinlikle ihtiyaçları olduğu konusunda hemfikir.

Cami yapımını planlayan Amerikalı Müslümanlar Derneği’nin üst düzey yöneticilerinden Asad Zaman, rosemounttownpages sitesine yaptığı açıklamada; “Yapılacak olan camii ve çevresi günlük ibadet ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra, Pazar günleri eğitim verecek bir okul, bir iletişim merkezi, genç akademisi ve nikah salonu da barındıracak”sözlerini sarf etti.

“Amerika’daki Müslüman nüfusun artışı Rosemount bölgesine de sirayet etmiş durumda. Müslümanların nüfusları arttıkça ihtiyaçları artıyor” eklemesinde bulunan Asad Zaman, Konseyden onay çıkmasına kesin gözüyle bakıyor.

Amerikalı Müslümanlar Derneği şu günlerde Minnesota eyaletinin başkenti olan St. Paul’de bir camii yaptırıyor. Dernek bu iki projenin birlikte Amerikalı Müslümanlarının hayat standartını iyileştireceği görüşünde. Projelerin yapıldığı noktalarda Ramazan boyunca iftar çadırları kuran dernek, Müslüman olmayan fakirlerin de o noktalardan ücretsiz yemekler yemesini sağlayarak halk gözünde de prestijini arttırdı.

“Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir buyuran bir dine sahibiz” diyen Asad Zaman, Dernekleri büyüdükçe Müslümanlığın gerçek yüzünün tüm Amerika tarafından fark edilmesini sağlama umudunu da içinde taşıdığını sözlerine ekledi.

Derken konseyden onay geçmesi halinde projeyi 1 Ekimden itibaren hayata geçirmeyi planlıyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.