Amerika'nın yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Müslümanlara karşı nefret yüklü

Amerika'nın yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Müslümanlara karşı nefret yüklü

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u kovdu. Yerine getirdiği eski CİA direktörü Mike Pompeo ise Müslüman düşmanı olarak biliniyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u kovdu. Yerine getirdiği eski CIA direktörü Mike Pompeo ise Müslüman düşmanı olarak biliniyor.

Rex Tillerson, Pompeo kadar olmasa da Müslümanlara karşı hoşgörülü olmayan bir isim olarak biliniyor. Fakat Dışişleri Bakanlığı görevinde kaldığı süre içinde İslam Dünyası ile ilgili daha ılımlı söylemler geliştirmiş olması dikkat çekmişti.

İslam dünyası ile ilgili görüşleri sorulduğunda Tillerson; "Birbirimizin inançlarını, kültürlerini ve yaşayışlarını anlamalıyız" ifadelerini kullanırken, Trump'ın doğrudan İslam düşmanı yorumlarını daha yumuşatıcı bir üslup ile aktarmayı seçmişti.

Tillerson yerine göreve getirilen Mike Pompeo ise Tillerson'ın aksine İslam ve Müslüman dünyası ile ilgili keskin ve negatif görüşlere sahip birisi. Herşeyden önce Pompeo'nun ülkedeki Müslüman düşmanı iki grupla açıkça görüşme içinde olduğu bulunuyor. Bunlar; "Amerika için ACT” ve Frank Gaffney Vakıfları.

Pompeo'nun görüştüğü vakıf ve isimler Müslüman düşmanlığının yanı sıra, Trump'ın da hoşuna gidecek bir biçimde ırkçı görüşleri yansıtıyor. Amerika için ACT, ABD'de beyazların üstünlüğünü savunan ve bunu açıkça belirtmekte beis görmeyen bir oluşum. Pompeo'nun bu vakıftan bir ödül aldığı da biliniyor.

Mike Pompeo, 2013 yılında Boston Maratonuna yapılan saldırıdan sonra Müslüman liderlerin bu saldırıyı kınamış olmasına rağmen, Müslüman liderleri sessiz kalmak ve teröre destek vermek ile suçlamış ve o yıl Müslümanları büyük bir zan altında bırakmıştı.

2014 yılına gelindiğinde ise Mike Pompeo Kansas'ta gerçekleştirdiği bir konferansta DEAŞ ile mücadele konusunu açtı ve DEAŞ'i İslamiyet ile özdeşleştirip, DEAŞ üzerinden tüm Müslümanlarla mücadele edilmesine işaret eden sözler sarf etti. Pompeo ayrıca o dönem Hz. İsa'dan nefret eden Müslümanlar olduğunu açıklarken, kalabalıkları Müslümanlara karşı kışkırtan sözleri yüksek sesle dile getirdi.

Daily Beast'in haberine göre Donald Trump, Rex Tillerson'u görevden alma sebebini 'görüşlerinin uyuşmaması' olarak açıklarken, Mike Pompeo hakkında da 'görüşlerimiz doğrudan uyuşuyor' sözlerini kullandı. Pompeo'nun sicili incelediğinde kast edilen görüşlerin hangileri olduğu anlaşılıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum