Amerika’nın ünlü şovmeninden İslam atağı

Amerika’nın ünlü şovmeninden İslam atağı

Amerika Birleşik Devletlerinin ulusal televizyonlarının en bilindik simalarından olan Oprah Winfrey yeni bir televizyon programı ile ekranlara dönüyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER 
- ABD’nin Ulusal televizyonlarının en ünlü simalarından olan Oprah Winfrey, bir dönem “Oprah” adını verdiği şovu ile Amerikan halkını ekran başına kilitlemiş ve farklı şovları ile pek çok kişi tarafından tanınan bir sima olmuştu.

Milyonlarca hayranı bulunan Oprah Winfrey yeni bir televizyon programı ile Amerikan televizyonlarına geri dönmeye hazırlanıyor.  Amerika’da son zamanlarda sıklaşan dinler arası saldırılar ile ilgili bir girişim yapmak isteyen Oprah, yeni programında dinler arası diyaloğun ve toleransın çarelerini arayacak.

“Belief” (inanç) adını verdiği yeni programda İslam dinine özel bir bölüm arayacak olan Oprah, İslam dininin güzelliklerini programı izleyenler ile birlikte keşfetmeye çalışacak.

Amerikan halkının İslam dininden korkmasını yadırgayan Oprah, İslam dinini tanıtarak Amerikan halkının İslam nefretine karşı harekete geçecek.

Programında İslam’ı tanıtmak için Güney Kaliforniya Üniversitesinden pek çok İslam bilgini ile ortak çalışacak olan Oprah, İslam tarihi ile ilgili de pek çok bilgi vermeye hazırlanıyor. Tasavvuf ve Mevlana, İslam tarihi ve Peygamberimiz ile ilgili pek çok konuda araştırmaların sunulacağı programda, Amerikan halkına İslam dini ile Hıristiyanlık dini mensuplarının birbirine tolerans göstermesi için çalışmalar yapılacak.

Pakistantoday’in haberine göre programda twitter aracalığı ile izleyicilerin soruları da yer alacak. Programda ağırlıklı olarak İslam dini masaya yatırılsa da, İsevi ve Musevi inançlarının da üstünde durulacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.