Amerika'nın Müslümanlar için yaşam merkezi olmaktan çıktığını gösteren rakamlar

Amerika'nın Müslümanlar için yaşam merkezi olmaktan çıktığını gösteren rakamlar

Her yıl dünyanın çeşitli yerlerinden ABD'ye gelen mülteciler burada yeni bir yaşam ve umut arıyor. Fakat 2017'den beri bu durum tersine döndü.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri artık Müslümanlar için yeni bir yaşam merkezi olmaktan çıkmaya başladı. Bunun ispatı olacak bilgiler Pew Research Center adlı araştırma kuruluşunun Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne dayandırdığı rapor içinde yer aldı.

Rapora göre 1980'lerden beri ilk kez ABD, dünyadaki diğer ülkelerden daha az mülteci alarak, ilk kez en fazla mülteci sayısı düşüşü yaşayan ülke oldu. 2016 yılında ülkesine çoğunluğu Müslüman olmak üzere 97 bin mülteci alan ABD, 2017'de çıkan mülteci yasası ile birlikte 63 bin mülteci almış durumda. Bu da dünyada en çok ABD'nin mülteci sayısında düşüş yaşadığını gösteriyor. İkinci sıradaki Kanada'da sadece 20 bin mülteci sayısı düşüşü yaşandı.

11 Eylül 2001 İkiz Kulelere terör saldırısında bile bu durum ortaya çıkmamıştı. O dönem bile ABD, dünyanın geri kalanından daha fazla Müslüman mülteci kabul ediyordu. Elbette ki bu durumun yaşanmasının ilk sorumlusu Donald Trump ve 2017 yılında ilan ettiği mülteci yasağı.

CNN'nin haberine göre, bu yıl bu rakam daha fazla düşecek. Bu yıl ABD sadece 45 bin mülteci kabul etme kararı aldı. Yargıtay'dan geçen karara göre çoğunluğu Müslüman olmak üzere 7 ülkeye giriş yasağı da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.