Amerika'nın en büyük 'helal yiyecek festivali' düzenlendi

Amerika'nın en büyük 'helal yiyecek festivali' düzenlendi

Her yıl düzenlenen ve Amerika kıtasının en büyük Müslüman festivali olan Helal yiyecek festivali'nin beşincisi Kanada'nın Toronto kentinde düzenlendi. Festivale katılım yoğundu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi:

 2013 yılında ilki düzenlenen ve Amerika kıtasının en kapsamlı Müslüman festivali olma özelliği taşıyan "Helal Yiyecek Festivali" bu yıl yoğun katılım ile beşinci kez yapıldı. Kanada'nın Toronto şehrinde düzenlenen festivale Amerika ve dünyadan yoğun ilgi vardı.

5 bin kişinin organize ettiği festivale 30 binin üzerinde bir katılım vardı.

Kanada'nın Toronto şehrinde Müslüman nüfusu yarım milyona yaklaşmış durumda. Bu da Kanada'daki Müslümanların geleceği açısından umut verici bir tablo ortaya çıkıyor. Bu duruma dikkat çeken ve Helal Yiyecek Festivali'nin organizatörü Salima Jivraj; "Müslüman nüfusunun artışı ve bu tür organizasyonlara katılımdaki yükseliş son derece önemli. Bu tür organizasyonlar ile Kanada'daki Müslüman nüfusun kardeşlik bağları da bir hayli güçleniyor" ifadelerini kullandı.

Festival'de helal kesim etler, İslami Standartlara uygun ürünler ve Müslümanların yaptığı el işleri gibi güzel ürünler yer aldı. Kanada'da Müslümanlara hitap eden helal ürünlerin ekonomi içinde yükselişi son yıllarda göze çarpıyor.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.