Amerikan Okulu 'İslam doğru dindir' dedi dava açıldı

Amerikan Okulu 'İslam doğru dindir' dedi dava açıldı

ABD'nin New Jersey Eyaletinde eğitim veren Chatham Orta Okulu'na bölge mahkemesinden dava üstüne dava açılıyor. Sebebi ise...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey Eyaletinde faaliyet gösteren Chatham Orta Okulu zor günler yaşıyor. Bölge mahkemesi okulun 7.sınıf öğrencilerine verdiği eğitim ile ilgili inceleme başlattı.

Sebebi ise okul bünyesinde bir ders olan Dünya Kültürleri ve Coğrafyası dersinde İslam Kültürü ve İnancı ile ilgili verilen derslerdi. Mahkemenin iddiasına göre bu derslerde; "İslam doğru dindir" teması altında öğrencilere İslamiyet propagandası yapıldı. Bunun üzerine okul yönetimine ve bazı öğrencilere dava açıldı.

Davayı bölge savcılarından Michael Hrycak açtı. Davayı açanlar, okulun ABD Anayasasının birinci maddesini alenen ihlal ettiğini söylüyor. Onlara göre bu dersin yapılması öğrencilerin dini özgürlüklerini tehdit ediyor.

Ders içeriğinde gösterilen videolarda Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatını anlatan bölümlerin yanı sıra, İslamiyet'in Allah tarafından gönderilmiş son ve gerçek din olduğunu söyleyen pasajlar yer aldı. Video,  cami turuna katılmak isteyen Chatham Ortaokulu öğrencileri için iletişim bilgileri içeren metinle sonuçlanıyor.

prnewswire'ın haberine göre açılan federal davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde görülecek. Okul mahkemenin iddiaları karşısında sessizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.