Amerika’lılardan İslami Sanatlara yoğun ilgi

Amerika’lılardan İslami Sanatlara yoğun ilgi

Amerika’nın Dallas şehrinde bulunan “The Dallas Museum of Art”’ müzesinin içinde 50 farklı ülkeden İslami sanatlar sergisi müze ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Amerika’nın Texas eyaletinde bulunan Dallas şehrinde geçtiğimiz Cuma günü açılan İslami Sanatlar sergisi müze ziyaretçilerinin yoğun ilgisini çekti. En eskisi 13. Yüzyıla ait olan İslami eserler büyük beğeni topladı.

Müze yetkililerinin açıklamalarına göre eserler Dünyanın 50 farklı bölgesinden tek tek, özenle seçilmiş. Bölgelerin genişliği İspanya içlerinden Orta Asya kırsallarına kadar uzanıyor.

Dallas News’e konuşan Müze sorumlusu Maxwell Anderson; ” Bu sergi Amerika genelindeki 3. Büyük İslami sergidir. Ziyaretçilerin ilgisi gün geçtikçe yoğunlaşıyor” sözlerini sarf etti.

Müze içinde açılan İslami sanatlar sergisi Dünya genelinde en çok parçaya sahip İslami sergiler arasına girmiş durumda. İçinde 2.000 parça İslami eser bulunduran serginin oluşturulması 15 yıl sürmüş.

Anderson sergiye duyulan yoğun ilgi konusunda; ” Görüyoruz ki, Amerikalıların ve özellikle Texaslıların Orta Asya, Endülüs gibi Orta Çağ Müslüman sanatları konusunda bilgilenmesini sağlıyoruz. O yılların sanat anlayışı beni çok etkiliyor” ifadelerini kullandı.

“Umuyoruz ki bu projemiz insanların global bir pencereden bakmasına yol açacak. Amerika toplumunun Müslüman halkla daha iyi empati yapması bizim başlıca emelimiz. Orta Çağ İslam dünyasının dönemi kültürü ile medeniyeti ile Modern dünyanın kapılarını açan bir dönem. Bu bizim medeniyetimizi de ileri taşıyacak” sözlerini sarf eden Maxwell Anderson, sergiye duyulan ilgiden de memnun olduğunu ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.