Amerikalı Müslümanlar twitter’dan kampanya başlattı

Amerikalı Müslümanlar twitter’dan kampanya başlattı

Doğdukları ülkede her gün daha çok ayrımcılığa maruz kalan Müslümanlar, seslerini duyurmak için ilginç kampanyalara başvuruyor. Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde dünyanın en çok tıklanan Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden gerçekleşmeye başladı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Amerika’da da ayrımcılığa, saldırılara ve ikinci sınıf vatandaş görülmeye maruz kalan Müslümanlar türlü barışçıl kampanyalar ile farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar.

Bunlardan biri de dünyanın en çok tıklanan sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Twitter üzerinden başladı. Amerikalı Müslüman vatandaşlar, Twitter üzerinden başlattıkları #Müslüman-Amerikalıyüzleri (#Muslimamericanfaces) kampanyası ile kendi yüzlerini Twitter’dan paylaşarak bir farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar.

Toplum içerisinde ikinci sınıf vatandaş görülmekten ve saldırılmadığı zaman umursanmamaktan şikayetçi olan Amerikalı Müslümanlar, seslerini bu şekilde duyurarak ilginç bir kampanyaya da imza atmış oluyorlar.

Kampanyaya yoğun ilgi gösteren Amerikalı Müslümanlar, yüzlerini paylaştıkları tweetlerinin altına İslam dini ile ilgili güzel sözler de yazarak, İslam’ı dünyaca meşhur bir site üzerinden de tanıtma gayretine düşüyorlar.

Paylaşılan fotoğrafların arasında başarılı kişiler, sanatkarlar ve okuyan kitlelerin çoğunluğu Müslüman imajının daha da güzelleşmesine katkı sağlarken, toplumda oluşan kötü algılara da büyük bir ders vermiş oluyor. Özellikle Polis, Asker, Öğretmen gibi önemli mesleklerin fazlalığı, Müslümanların Amerika için ne kadar önemli olduğunu da gözler önüne seriyor.

Buzzfeed’in haberine göre kampanya Müslüman olmayanlar tarafından da yoğun ilgi görüyor.

t1.jpgt4.jpgt3.jpgt2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.