Amerika'da yaşayan Latinler İslamiyet'e koşuyor

Amerika'da yaşayan Latinler İslamiyet'e koşuyor

Geçtiğimiz Ramazan ayı ABD'nin en büyük şehirlerinden biri olan Chicago'da dolu dolu geçti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Ramazan boyunca Chicago'daki pek çok farklı noktada Müslümanlar bir araya gelip gerek kendi aralarında, gerekse gayri Müslim topluluk ile etkinlikler yaptı. Hindistan, Pakistan ve Ortadoğu'nun pek çok yerinden göç etmiş olan bu Müslümanlar, ABD'de kendilerine karşı değişen politikaya aldırmadan güzel bir Ramazan ayını geride bıraktılar.

Ramazan boyunca toplanan kalabalıklar Arapça, Urduca, Hint dillerinde İslamiyet'i tanıttı. Fakat yakında bu dillere İspanyolca da eklenebilir. Sebebi ise bu bölgede kitleler halinde Müslüman olan Latinler.

Chicago nüfusunun yüzde 30'u Latinlerden oluşuyor. Fakat şu an kaç Latinin Müslüman olduğu tam olarak bilinmiyor. Bazı Latin Amerikalı Müslüman dernekleri bu sayının 35 bin civarında olduğunu söylüyor. Bu sayı son 3 yılda 10 bin kişi birden artmış durumda ve artmaya da devam ediyor.

Latino Amerikan Dawah Derneği'nde çalışan bir avukat olan  Aaron Siebert-Llera, Latinlerin Chicago'da siyahilerden sonra en büyük Müslüman grup olduğunu ve yavaş yavaş kendi ibadethanelerini de açmaya başlayacaklarını söyledi.

Chicago'da Müslümanların bölünmüş bir yapıda olduğunu söyleyen Liera, Latin Müslümanların da diğerleri gibi kendilerine ait mahallelerde yaşadığını söyledi.

Chicago suntimes'ın haberine göre Latinler başlangıçta İslamiyet hakkında pek bilgi sahibi olamasa da, Hz. Muhammed (s.a.v) ve onun hayatı hakkında öğrendiklerinden etkilenerek Müslüman oluyorlar. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.