Amerika'da Müslümanlar 'Bayram' edecek

Amerika'da Müslümanlar 'Bayram' edecek

Amerika Birleşik Devletlerinin başkenti Washington’da Müslümanlar en mutlu günlerinden birini yaşıyor. Bu sevincin sebebi aylardır süren uğraşlarının sonuç vermesi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Amerika Birleşik Devletleri Müslümanların zaferini konuşuyor. Aylardır süren eşitlik taleplerinden biri daha sonuç verdi.

Hıristiyan ve Yahudi dinlerinin kutsal günlerinde okullar ve resmi dairelerde tatil olup, Müslümanlara ait bir tatil olmaması uzunca bir süredir eşitsiz bir durum meydana getiriyordu. Bunun farkında olan Müslüman topluluk, kendi dinlerinin de kutsal günlerinin tatil olması için şehir konseyine başvuruyordu.

Bu sabah çıkan bir karar ile Müslümanların aylarca süren uğraşları sonuç verdi. Seneye bir gün de Müslümanların tatili olarak okullar ve resmi daireler tatil yapacak.

İlk Müslüman tatil günü olarak seneye eylül ayında başlayacak olan Kurban bayramının ilk günü tatil ilan edildi. Karar şehir konseyinde 6 evet oyuna karşın 2 hayır oyu ile kabul edildi.

Karardan Washington’da eğitim gören 156 bin öğrenci ve 30 bine yakın resmi görevli yaralanacak.

Karar için aylardır canla başla uğraşan Müslüman birliği lideri Samira Hüseyin karar sonunda göz yaşlarına hakim olamadı. Gözyaşları içinde verdiği röportajda;” Çok mutluyum. Gözyaşlarıma hakim olamadım. Bu büyük bir zafer” ifadelerini kullandı.

Washingtonpost’un haberine göre bu karar ile Washington Amerika’da Müslümanların kutsal gününde tatil ilan eden ikinci bölge oldu. Daha önce New York City’de de kurban bayramının ilk günü resmi tatil ilan edilmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.