Amerika’da dinler arası öğle yemekleri

Amerika’da dinler arası öğle yemekleri

Amerika Birleşik Devletlerinin ünlü üniversitesi Michigan Üniversitesinin başlattığı bir uygulama dinler arası barışı ve diyaloğu canlandırıyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER
- Üç Dinin Michigan bölgesindeki temsilcilerinden dünyaya örnek olacak bir karar geldi. Şehirdeki dini bağları sıkılaştırmak ve nefret suçlarını azaltmak için Michigan Üniversitesinin öncülüğünde bir uygulama başlatan İslam, Hıristiyan ve Yahudi önderler, üç dine mensup öğrencileri her gün okulun öğle yemeğinde bir araya getirme kararı aldı.

Üç dine mensup öğrencilere bu öğle yemeğinde barış, diyalog ve birbirlerinin dini ile ilgili konferanslar verecek olan din önderleri, bu öğle yemeklerinde öğrencileri dinlerine göre karışık bir düzende oturtup karşılıklı diyaloglarını da sıklaştıracak.

Öğrencilere verilecek bu öğle yemekleri ise dışarıdan bağışlar ile finanse edilecek. Başta Michigan bölgesi olmak üzere, Amerika’nın tüm bölgelerinden kişi başı 150 dolar bağış kabul eden organizasyona bağış rakamları şimdiden çok yüksek.

Organizasyonun İslami kanadını yürüten Michigan Üniversitesi Müslüman topluluğu lideri Ahnas Alzahabi, yaptığı açıklamada; ” Konseptimiz her şeyin ötesinde İnsan olmak teması üzerine kurulu. üç dinin birbirine karşı olan önyargılarını kırmak ve üç dini birbirlerine yakınlaştırmak öncelikli amacımızı teşkil ediyor” ifadelerini kullandı.

Easternecho’un haberine göre organizasyonlar boyunca öğrencilerin her birinden kendi dinleri ve diyaloğa girdikleri din ile ilgili bilgilendirici konferanslar, yazılar ve durum değerlendirmeleri vermesi istenecek. Organizasyon önümüzdeki haftalarda hız kazanacak. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.