Amerika'da dikkat çeken 'başörtüsü söyleşileri'

Amerika'da dikkat çeken 'başörtüsü söyleşileri'

Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan Eyaletinde bir araya gelen Başörtülü kız öğrenciler yaşadıklarını anlattı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Michigan'daki Rackham Amfitiyatrosu içinde bir araya gelen başörtülü öğrenciler, ABD'de yaşadıklarını anlattı. Büyük bir kalabalığa konuşan öğrencilerin söylemleri sık sık alkış aldı.

'Başörtüsü Söyleşileri' adı verilen etkinliğin bu yıl ikincisi yapıldı. Etkinliğin organizatörü olan LSA ikinci sınıf öğrencisi Ayah Kutmah, bu hareketin, ABD'deki Müslüman kız öğrencilerin neler yaşadığı konusunda halkı bilinçlendirmek ve dayanışma ruhu oluşturmak amaçlı olduğunu söyledi.

Kutmah, etkinlikleri ile ilgili; "Geçen yıl, özellikle Trump ile nefret suçlarındaki artışa tepki olarak yaptığımız bu etkinlik bu yıl daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirildi ve çok daha faydalı oldu" ifadelerini kullandı.

Konuşmacı 5 başörtülü kız, ABD'de okudukları süre içinde yaşadıkları ayrımcılıktan ve toplumun duyarsızlığından bahsetti. Başörtüsünün Allah'ın bir emri olduğunu vurgulayan kızlar, ABD'deki pek çok inanç toplumunun aksine Müslümanlara gösterilen saygısızlığa dikkat çekti.

Hijabi Monologues'un eş koordinatörü olan LSA'nın altıncısı Alyiah Al-Bonijim, bu yıl yaptığı konuşmada, insanların başörtüsüne saldırmasının nedeninin, Müslüman kadınları başörtüsünden vazgeçirmeye çalışmak olduğunu söyledi. 

LSA birinci sınıf öğrencisi Nada Eldawy ise tesettüre sonradan karar vermiş bir öğrenci. Eldway, başörtüsü kararını kız kardeşi sayesinde almış. Eldway; "Bana başörtüsü baskıcı ve zorba bir kıyafet gibi öğretilmişti. Kız kardeşim beni zorla ikna etmişti. Bunun yanlış olduğunu anladım" ifadelerini kullandı. 

Michigan Daily'nin haberine göre son derece faydalı ve güzel bir ortamda yapılan etkinlikte başörtülü kızlar büyük bir dayanışma ortaya koydular. Etkinliğin sonuç bildirgesinde başörtüsü özgürlüğünü her ortamda savunmanın gerekliliğinden bahsedildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum