Amerika okullarından güzel Ramazan haberleri

Amerika okullarından güzel Ramazan haberleri

Amerika menfi olayların yanında müsbet gelişmelerin de yaşandığı bir ülke

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Son dönemlerde Müslümanlara saldırılar ve İslam karşıtlığı ile adı sıkça anılan Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslümanları sevindiren bir karara ilk kez imza atıldı. 

ABD'nin Brooklyn şehrinde bir okul, Müslüman öğrencilerin oruç ibadetine saygı göstererek, Ramazan boyunca okulda yemek çıkmaması kararına imza attı. Bu karara göre Shenendehowa Lisesi'nin kampüsünde Ramazan Ayı boyunca yemek çıkmayacak.

Yine New York'ta bir okul, Ramazan ayı boyunca Müslüman öğrencilerin ibadetlerini kolayca yerine getirilmesi için bir mescit kurma kararı almış durumda. Okul New York'un Saratoga bölgesinin en büyük okulu olma özelliği taşıyor.

Bu iki şehirdeki okullara yemek ve ibadethane taleplerini ileten ise ABD'nin bilinen İslami dernekleri oldu. Amerikan- İslam İlişkileri Konseyi, Müslüman Öğrenci Derneği ve Ses Vizyonu adlı İslami gruplar, ABD'de Müslüman öğrencilerin yoğunlukta olduğu New York ve Brooklyn şehirlerinde bu kararlar için okul yönetimlerine uzun süredir talepte bulunuyordu.

Özellikle Ses Vizyonu Derneği, uzun zamandır bu iki şehirdeki okullara mektuplar yazıyordu. 6 maddelik bir kılavuz hazırlayan ses vizyonu, Amerika'daki inanç özgürlüğünden ve inanca saygının gerekliliğinden bahsediyor ve Müslümanların en kutsal ayı olan Ramazan'da böyle güzel kararlar almanın emsal olabileceğinden bahsediyordu.

Müslüman Öğrenci Derneği ise, bu yıl Manhattan'da düzenlenecek olan Amerikan Teknoloji Bilginleri olarak adlandırılan grubun buluşma partisi için yetkililere yazarak, bölgede yaşayan Müslümanlar ve Teknoloji Bilginleri'nin içindeki Müslümanların düşünülerek, partiyi Ramazan sonrası bir döneme erteleme yolunda önemli adımlar attı.

wnd.com'un haberine göre alınan kararlara destek ve tepkiler gelmeye devam ediyor. Bazı veliler kararın Müslüman olmayan öğrencilere haksızlık olduğunu savunurken, bazı veliler de bu türden kararların Müslümanlar ile olan diyaloğun ve bağın güçleneceği görüşünde birleşiyor.

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.