Almanyalı oyuncu: Başörtüsü bana huzur verdi

Almanyalı oyuncu: Başörtüsü bana huzur verdi

Almanya’da yeni çekilecek olan bir film için genç bir Müslüman öğrenciyi canlandıran Türk asıllı Alman oyuncu, İslam’dan nasıl etkilendiğini anlattı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER
- Almanya’da çekilen yeni bir film için ilk defa başörtüsü takan ve filmde Müslüman genç bir öğrenciyi canlandıran Ava Çelik, Türk asıllı bir ailenin kızı.

Almanya doğumlu olan Türk asıllı oyuncu, ilk kez baş örtüsü ile tanıştığını ve “dindar” bir rolü ilk kez canlandırdığını söylerken, rolü aldığı için ne kadar mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

“Başörtüsünü taktığımda yüzümün saflığını fark ettim. Birden güçlü hisler fark etmeye başladım” diyen Çelik, başörtüsünün güzelliğini fark ettiğini söyledi.

Almanya’nın resmi kanalı ZDF için hazırlanan bir film’de oynayacak olan Ava Çelik, role büründükçe İslam’ın güzelliğini anlamaya başladığını da sözlerine ekledi.

Film’de ailesi dindar olmayan, fakat kendisi dine bağlı genç bir Müslüman öğrenciyi canlandıran Ava Çelik, henüz 25 yaşında olsa da Almanya’da şimdiden çok bilinen bir oyuncu olmaya başladı bile.

Ülkedeki Müslüman-Hıristiyan ilişkilerine de değinen oyuncu; “Ben Berlin’de doğdum. Müslüman asıllı biri olarak kişisel bir dışlanma deneyimim olmadı. Fakat ülkedeki olaylardan haberim var, bu konu için en önemli çözümün tolerans olduğunu düşünüyorum." dedi.

Onislam. net’in haberine göre filmin Müslüman topluluk üzerinde de güzel bir etkisi olacağı düşünülüyor. Almanya hali hazırda 4 milyondan fazla Müslüman azınlığa ev sahipliği yapıyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.