Akşam yemeğini es geçin

Akşam yemeğini es geçin

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya zayıflamak için akşam yemeğinin atlanmasını önerdi.

Bu sayede kalıcı kilo kaybının gerçekleşeceğini söyleyen Dr.Kaya, yıllar geçtikçe teknolojideki ilerlemeler, her şeye çok kolay ulaşabilme ve hareket etmeme, şişmanlık,obezite gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden oldu dedi.

Zayıf kalabilmek için yapılan diyetlerin kesin sonuç vermediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Ayça Kaya, kalıcı zayıflık için en önemli faktörün yaşam tarzının değiştirilmesi olduğunu söyledi. Yaşam tarzını değiştirmek için uygulanabilir bir yöntem olan akşam yemeğinin atlanmasını öneren Dr.Ayça Kaya uzun ömürlü insanların zayıf insanlar olduklarına dikkat çekti.
Akşam yemeği atlandığında vücutta olan değişikliklerden bazılarını Dr.Kaya şöyle sıraladı:
- Vücutta hücre onarımında ve gençleşmede en önemli iki hormon olan growth hormon ve melatonin akşam açlığında daha çok salgılanıyor. Bu iki hormon uykuda vücudu onarıyor ve hücresel bakımı sağlıyor. Gençleşmek için kullanılan yüksek maliyetli büyüme hormonu akşam yemeği atlanarak vücuda maliyetsiz salgılattırılabilir.
- Günlük kalori tüketiminin %14'den azını akşam yemeği öncesinde almak ciddi metabolik kontrol ve kan şekerinin daha düzenli olmasını sağlıyor.
- Akşam yemeğini atlamak aynı zamanda kalori kısıtlaması için çok iyi bir alternatif ve aynı zamanda kilo vermek için atılacak en önemli adımlardan biridir
- Akşam yemeğinden sonra tam bir şeker bombası olan meyve yemek ise vücuda fazladan insülin salgılatıyor ve fazla insülin hızlı yaşlanmaya neden oluyor.
- Akşam yemeği atlandığında uykular daha düzenli oluyor. Sindirim için harcayacağı çabayı vücut kendini onarım için harcadığı için kişi sabah daha dinlenmiş ve daha enerjik olarak güne başlıyor.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.