AİHM'nin Hz. Muhammed (asm) kararı Trump'ın adamını gerdi

AİHM'nin Hz. Muhammed (asm) kararı Trump'ın adamını gerdi

Önümüzdeki günlerde ABD'de yapılacak Kongre Ara Seçimleri, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında kıyasıya bir rekabete sahne olacak. Seçimlerin ana konularından biri yine 'İslamiyet' oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- ABD'de Donald Trump'ın seçilmesi ile birlikte artan İslam karşıtlığı son günlerde yeniden gündemde. Sebebi ise yakın zamanda yapılacak Kongre Ara Seçimleri. Trump'ın iktidarını sağlama alması için bu seçimlerde Cumhuriyetçilerin fazla koltuk alması şart görünüyor. Bunun farkında olan Cumhuriyetçiler yeniden İslamofobi'ye sığındı.

Bu konuda Cumhuriyetçilerin en büyük kozu medya. Fox News'in Fox & Friends programı, Cumhuriyetçilerin seçimi kazanması için İslam düşmanlığını körüklemeye başladı bile. Programın düzenli konuğu olan ve Cumhuriyetçilere yakınlığı ile bilinen Andrew McCarthy, geçtiğimiz hafta AİHM tarafından alınan 'Hz. Muhammed' kararına değindi ve Müslümanları kızdıracak ifadelere imza attı.

İlgili haber: AİHM: İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e (asm) hakaret edilemez

215133.jpg

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 47 yaşında bir Avusturya vatandaşının Hz. Muhammed'e (asm) hakaret etmesini din özgürlüğüne ve insan haklarına aykırı bulmuş ve konu ile ilgili ceza vermişti.

AİHM'in bu kararını değerlendiren yazar McCarthy, Avrupa'da her zaman ifade özgürlüğü olduğuna inanılırken, bu kararın 'İslam Şeriatı' yasalarına benzediğini ve Avrupa'ya yakışmadığını söyledi. McCarthy'e göre karar İslamiyet'in Avrupa'da nasıl etkili olmaya başladığının ve Avrupa'ya nasıl 'zarar verdiğinin' ispatı olmuş durumda.

McCarthy'e göre artık Avrupa'da hukuk Müslümanların siyasete girmesi ile İslam Şeriat'ına doğru ilerliyor ve bu durum batı dünyası için büyük tehlike arz ediyor.

Fox News kanalının karalama kampanyası bununla da sınırlı kalmadı. Programlara katkıda bulunan bir başka yazar Rachel Campos-Duffy da McCarthy'nin teorisini desteklediği gibi, Batı dünyasına gelen göçmenlerin büyük bir maliyete sebep olduğunu ve bu maliyeti kurtarmak isteyen batı ülkelerinin 'zengin ve Şeriatçı Müslümanların' tahakkümü altına girdiğini savundu.

Newsweek'in haberine göre kanal ayrıca Müslüman göçmen bölgelerinin batılılar için artık tehlike arz ettiğini, batılıların kendi ülkelerindeki bazı bölgelere giremediğini savundu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum