Ağız kokusuna 10 etkili çözüm

Ağız kokusuna 10 etkili çözüm

Dt. Recep Eşkar, ülkemizde her 4 kişiden 1'inde bulunan ağız kokusundan kurtulmak için uygulanabilecek yöntemleri açıkladı.

Ağız Kokusunun; sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, metabolizma bozuklukları, bademcik iltihabı ve diş eti rahatsızlıkları gibi hastalıkların habercisi olabileceğinin altını çizen Dt. Recep Eşkar, ağız kokusundan kurtulmak için uygulanabilecek yöntemleri açıkladı.

Dt. Recep Eşkar, ülkemizde her 4 kişiden 1'inde bulunan ağız kokusundan kurtulmak için uygulanabilecek yöntemleri açıkladı.

Ağız kokusundan kurtulmak için 10 etkili yöntem

Ağız Kokusunun; sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, metabolizma bozuklukları, bademcik iltihabı ve diş eti rahatsızlıkları gibi hastalıkların habercisi olabileceğinin altını çizen Dt. Recep Eşkar, “Ağız kokusu; bireylerin, beden-ruh-sosyal sağlığını da olumsuz yönde etkiyebilir. Arkadaş ve dost çevresinden uzaklaşma, başka insanların varlığı sebebiyle sosyal ortamlarda bulunmaktan kaçınma gibi olumsuz durumları beraberinde getirebilir. Bu nedenle ağız kokusuna sebep olan problem teşhis edilmeli ve sebebe yönelik tedavi uygulanmalıdır. Aynı zamand aağız kokusunu önlemek için kokuya neden olan yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır" diye konuştu.

İşte o yöntemler:

Yumuşak diş fırçası değil orta sertlikte diş fırçası kullanılmalı.
Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişler günde en az iki defa fırçalanmalı ve her gün diş ipi kullanmalı.
Ağız kokusunun nedenlerinden biri de dildeki tabakalaşmadır. Bu nedenle dilimizi fırçalamayı alışkanlık haline getirmemiz gerekmektedir. Dişleri fırçalayarak ağız kokusunun %20'sinden, dil fırçalayarak ağız kokusunun %80'inden kurtulabilirsiniz.
Ağız kokusunu yok etmek için piyasadan satın alınan gargaraların bir kısmı, içindeki alkol sebebiyle ağız kokusunu artırabilir.
Çinkolu diş macunu, çinkolu sakız gibi çinko içeren ürünler ağız kokusunu yok eder.
Diş ve diş eti hastalıkları ağız kokusuna neden olduğundan ağız muayenesi ve bakımı için diş hekimi düzenli olarak ziyaret
edilmeli.
Ağızdaki tüm diş çürükleri, kırık dolgu veya kron-köprü tedavi ettirilmeli.
Protez, dolgu, diş köprülerinin aralarına kaçan ve orada kalan yiyecekler kötü kokuya sebep olacağından her gece protezleri çıkarmak ve temizlemek gerekmekte.
Ağız kuruluğundan dolayı ağız kokusu olur. Ağız kuruluğuna sebebiyet vermemek için mutlaka bol bol su içilmeli.
Maydanoz nefesimizi doğal olarak temizlemede etkilidir. Kahve taneleri, limon kabukları ağız kokusunu gidermekte.


Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.