Afgan kız öğrencilerin robot projesi ödülleri bir bir topluyor

Afgan kız öğrencilerin robot projesi ödülleri bir bir topluyor

Daha önce Washington'da gümüş madalya alan Afgan Robot Takımı, bu sefer Estonya'da ipi göğüsledi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Afganistan her ne kadar imkansızlıklarla boğuşmak zorunda kalan bir ülke olsa da, Müslümanlara eğitim ve fırsat verildiğinde neyi başaracaklarını kanıtlıyor. Bunun son örneği Afganistan'ın Robot Takımı'ndan geldi.

14-17 yaşlarındaki gençler, geçen yıl 24-26 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Robotex festivalinde gümüş madalya almışlardı. Donald Trump'ın Müslüman yasağının gölgesinde, başkent Washington'da gerçekleşen bu yarışmada ikinci olan Müslüman Robot Takımı girişimcilerin ilgisini çekmişti.

Bu gençler, geçtiğimiz hafta Estonya'da düzenlenen aynı isimli organizasyonda bu sefer ipi göğüsleyerek ilk sırayı aldı ve birinci oldular.

Yazılım mühendisi ve ekip hocası Alireza Mehraban, Müslüman Haber'e şunları söyledi: 

"Robotex gibi en büyük robot yarışmasında girişimcilik alanında bu ödülü almamızdan ötürü çok mutluyum. Organizasyona ve bize destek verenlere teşekkür ediyorum."

Afganistan'ın İngiltere Büyükelçisi Said Tayeb Jawad da; "Afgan gençleri doğru eğitim ve fırsat verildiğinde neler başaracaklarını ispatladı. Gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yarışmaya Afgan takımının 12 üyesinden 3'ü katıldı. Yarışmada katılımcılara yapacakları robotların insanların problemlerini çözmeye yönelik ve kullanışlı şekilde olması istendi. Afgan takımı ise birinciliği çiftçiler için geliştirdikleri yardımcı bir robot ile kazandılar. Bu robotun en önemli özelliği ise güneş enerjisi ile çalışması ve bu enerjiyi depolaması.

Muslim News'in haberine göre Afgan takımı gittiği pek çok ülkede vize problemi yaşasa, ülkelerinde eğitim için harcanan para az olsa da, her türlü zorluğa rağmen engelleri aşarak Müslümanları gururlandırıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum