AB'yi Müslümanlara karşı kışkırtan Trump'a cevap geldi

AB'yi Müslümanlara karşı kışkırtan Trump'a cevap geldi

Avrupa Birliği'nin ABD Büyükelçisi David O’Sullivan, Avrupa Birliği üzerinden Müslümanları hedef gösteren Trump'ı bozdu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Donald Trump geçtiğimiz haftalarda yaptığı Avrupa Birliği gezisi dönüşü Müslümanları hedef gösterecek yeni bir algı söylemi bulmuştu. Trump, Avrupa Birliği'nin Müslüman göçleri nedeniyle giderek bir Müslüman kıtası haline geldiğini söylemişti. Birleşik Krallık seyahatinde konuşan Trump, Avrupa'nın Ortadoğu'dan gelen göçmenler nedeniyle kültürünün değiştiğini söylemiş ve Avrupa'daki ırkçı yuvaları kışkırtmaya çalışmıştı.

Avrupa Birliği'nin ABD Büyükelçisi David O’Sullivan, Aspen Güvenlik Forumu'nda yaptığı konuşmada; "Avrupa kıtası bir Müslüman kıtası olmayacak. Bu Avrupa'nın sorun yapacağı birşey değil" ifadelerini kullanarak Trump'ın ifadelerini yalanladı.

Seyehatinin ardından Sun gazetesine konuşan Trump; "Avrupa'da göçün gerçekleşmesine izin vermek soruna neden olacak. Göçlerin Avrupa'nın yapısını değiştirdiğin düşünüyorum" diyerek Avrupa'daki söylemini tekrar etmişti.

Bu konuda değinen Aspen O'Sullivan, göçlerin Birleşik Krallık ve özellikle İngiltere için iyi olduğunu savundu. O'Sullivan, Avrupa'nın sınırlarını kontrol etmesi fikrine katıldığını fakat kimin geleceğine karar verdikten sonra göçlerin son derece olumlu olduğunu söyledi.

Washington Examiner'ın haberine göre O'Sullivan göç olgusunun ve birlikte getirdiği sorunların abartıldığını düşünüyor. O'Sullivan konuya şöyle noktayı koyuyor; “Bir entegrasyon sorunumuz var; Sadece yeni gelenleri değil, 20-30 yıl önce gelenleri bile daha uzun bir zamanda nasıl barındıracağımız konusunda bir sorunumuz var. Bu bir meydan okuma, bunu biliyorum. Bunu gördük. Bunu her zaman en iyi şekilde yönetmedik. Ama açıkçası, bunun bir şekilde Avrupa kültürü ve uygarlığına bir tehdit oluşturduğunu söylemek benim için büyük bir abartı. ” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.