ABD'li Müslümanlar'dan Trump'a: İftarına ihtiyacımız yok

ABD'li Müslümanlar'dan Trump'a: İftarına ihtiyacımız yok

Amerikalı Müslümanlara tarihinin en zor zamanlarından birini yaşatan Donald Trump, bu akşam Beyaz Saray'da iftar verecek.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Beyaz Saray'da bu akşam yapılması planlanan iftar davetine 30-40 kişinin çağırıldığı açıklansa da, konuk listesi bir türlü açıklanmıyor. Davete kimlerin katılacağı hala bir muamma. ABD'li Müslüman liderler ise Trump'a tepkili. Özellikle Trump politikalarını eleştiren pek çok Müslüman önder davet edilmedi. Fakat kendileri şu konuda hem fikir; "Çağırılsaydık da gitmezdik"

Georgetown Üniversitesi'nde İmamlık yapan Yahya Hendi, Obama döneminde pek çok iftira katıldığını, fakat Trump'ın bu yıl ilk kez düzenleyeceği iftara davet edilmediğini söyledi. 'Çağırılsam da gitmezdim' diyen Hendi, Müslümanlar olarak bir iftara değil, hak ettikleri saygıyı kazanmaya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

ABD'li Müslüman liderlerin çağırılmaması akıllara bir ihtimali getiriyor. O da Trump'ın bu iftar davetine ABD'li Müslümanları değil, yurtdışındaki Suudi Arabistan; Birleşik Arap Emirlikleri gibi yeni müttefiklerinin temsilcilerini davet ettiği.

Sosyal Politika ve Anlayış Enstitüsü'nde araştırma direktörü Dalia Mogahed, “Beyaz Saray'a davet edilmedim, ancak davet edilsem de katılmayacağım” dedi. Mogahed'e göre Ramazan gibi önemli bir ayda Trump'ın davetine katılmak, Trump yönetiminin davranışlarını onaylamak anlamına geliyor.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ise Trump'ın iftarının yapılacağı saatlerde tepki olarak 'Trump'ın olmayan iftar' etkinliği yapacak. Etkinliğe Trump'ın iftar davetine katılmayan Müslüman liderler katılacak ve büyük sofralar kurulacak.

Ünlü dini site Patheos.com'un editörü Dilshad Ali ise olaya daha sert bir üslup ile yaklaştı. Ali, Trump'ın iftarına gidecek Müslümanlar ile ilişkilerini keseceğini söyledi ve artık sitedeki yazılarda onlara Müslüman olarak yer vermeyeceğini belirtti.

CNN'nin haberine göre Trump'ın iftara davet ettiği bilinen pek çok Müslüman lider de daveti geri çevirdi. Çoğu kişi hala katılımcı listesinin açıklanmamasının nedeni olarak bu durumu gösteriyor. Bu akşam yapılacak iftarda kimlerin olacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum