ABD gazetesi terörü övdü, İbrahim Kalın tepki gösterdi

ABD gazetesi terörü övdü, İbrahim Kalın tepki gösterdi

PKK'nın sözde üst düzey isimlerinden İsmail Özden TSK'nın düzenlediği başarılı bir operasyon ile öldürüldü. Olayı New York Times gazetesi çok farklı ele aldı.

Risalehaber Haber Merkezi- New York Times gazetesi, PKK'nın Sincar Sorumlusu olarak bilinen 'Mam Zeki Şengali' kod adı ile bilinen İsmail Özden'i başarılı bir operasyon ile etkisiz hale getirmişti. Bu başarılı operasyon dünyada da geniş yankı buldu. Pek çok gazete olaya yer verirken, ABD'li New York Times olayı farklı aksettirdi.

New York Times olay ile ilgili haberinde;

" Türkiye, yasaklı Kürdistan İşçi Partisi (PKK)'nın bir liderini öldürdü. Kendisi Irak'taki Yezidi grubunun bir 'kahramanıydı' " ifadelerine yer verdi.

Terörü yücelten ve Türkiye düşmanlığı yapan bu haber Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından sert bir dille eleştirdi. Kalın, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada;

" Bu gazetecilik değil. Bu PKK terörizmini haklı çıkarmak için NY Times tarafından yapılmış bir girişimdir. Aynı mantıkla Usame bin Ladin kahraman mıydı? Miloseviç ve Mladiç gibi isimlere kahraman diyebilir misiniz?" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.