'AB ve Türkiye 4 maddede anlaşamıyor’

'AB ve Türkiye 4 maddede anlaşamıyor’

Brüksel’de sığınmacı krizinin çözümü amacıyla devam eden AB-Türkiye zirvesinde, dört madde üzerinde anlaşmazlık yaşandığı belirtildi.

Brüksel’deki görüşmelere katılan heyetlerden bir kaynak, “Anlaşmazlık yaşanan ilk konu AB yasalarına ve uluslararası hukuka uygun bir anlaşma sağlamak, ikinci konu Kıbrıs ve Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakereleri, üçüncü konu anlaşmanın uygulanacağı tarih ve dördüncü konu da AB’nin Türkiye’ye ek 3 milyar Euro vermesi” dedi.

'TÜRKİYE İLE ANLAŞMA AB LİDERLERİNE SUNULDU'

Öte yandan  Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın, Avrupa'ya Türkiye üzerinden sığınmacı girişini azaltacak anlaşmayı Avrupa Birliği'nin 28 liderine sunduğu bildirildi. Reuters'a bilgi veren bir AB kaynağı, Tusk'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile sabah yaptığı görüşmenin ardından anlaşmanın genel hatlarını sunmak üzere AB liderleriyle öğle yemeğinde bir araya geldiğini söyledi.

Söz konusu anlaşma kapsamında Ankara, Suriyeli mülteciler dahil olmak üzere Yunanistan'a geçen tüm yasadışı göçmenleri geri alacak. Bunun karşılığında Suriyeli mültecilerin bir kısmı AB ülkelerine dağıtılacak. AB'nin Suriyeliler için Türkiye'ye verdiği mali yardım artacak, Türkiye vatandaşları için vizeler daha erken bir tarihte kaldırılacak ve AB'ye tam üyelik müzakereleri hızlandırılacak.

Sputnik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.