99 kubbeli cami Avustralyalıların ilgisini çekiyor

99 kubbeli cami Avustralyalıların ilgisini çekiyor

Sydney banliyösü Punchbowl'da yapılan 99 Cami, önümüzdeki Ramazan Ayı hizmete açılacak. Fakat şimdiden farklı mimarisi ile her dinden vatandaşların dikkatini çekiyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 99 Kubbeli şekilde yaptırılan Cami, Sidney'deki Müslümanların büyük özen ve çabası sayesinde bitmek üzere. Mayıs ayında, Ramazan başladığında açılması planlanan Cami şimdiden her dinden vatandaşın ilgi odağı oldu. Cami aynı zamanda İslam Merkezi olarak da hizmet verecek.

Mimarı, caminin farklı tasarımı konusunda şu bilgileri verdi;

- Caminin tüm kapıları sokağa bakacak şekilde tasarlandı. Böylece sürekli olarak halka açık olacak.
- Sürekli şekilde ışık alacak şekilde yapıldı. Minaresi üzerinden güneşin ve ayın doğuşu da izlenebilecek.
- 99 Kubbe, Allah'ın 99 ismine atıfta bulunacak: Türkiye'den gelecek hattatlar önümüzdeki haftalarda kubbeyi Arapça isimlerle donatacak.
- Çizgileri ve hatları Avustralya'nın geleneksel mimarisine uygun olacak.

Cami'nin bir kısmı geçtiğimiz Eylül ayı içinde "Meet the Aussie Camii" adlı bir etkinlikte açıldı. Bu etkinlikte Müslümanların tanıtmaktan gurur duyduğu cami için 12 Milyon dolar harcandığı da belirtildi. 

Etkinlik yönetmeni  yönetmeni Timothy Horton ise Punchbowl'daki 99 kubbeli Cami'ye duyduğu hayranlığı dile getirerek; "Punchbowl camisi modern bir mimari şaheserdir ve Avustralya'nın kültürel çeşitliliği ile hızlı büyüyen kısımlarından biri olan Sidney'in batıdaki yeni simgelerinden biri olarak seçilmiştir." ifadelerini kullandı. 

CNN'nin haberine göre Avustralya nüfusunun yüzde 3'ünü oluşturmalarına rağmen bölge Müslümanları farklı projeleri ve mimarileri ile adından söz ettirmeyi başarıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum