91 yaşında vefat eden Semih Sergen: Said Nursi harf harf, hece hece anlaşılmalı

91 yaşında vefat eden Semih Sergen: Said Nursi harf harf, hece hece anlaşılmalı

Semih Sergen, bir çok alim gibi Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini de incelediğini ve Risale-i Nur'ları okuduğunu Risale Haber'e anlatmıştı

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen, 91 yaşında vefat etti.

Sanatçının oğulları Burak Sergen ve Toprak Sergen sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımla, ünlü oyuncunun vefatını duyurdu.

Kendisi gibi tiyatrocu olan Burak Sergen Instagram hesabında babasıyla olan fotoğrafının altına, "Canım babacım elveda…" notunu düşerken Toprak Sergen ise babasının doğum tarihi olan 13-5-1931'i yazarak yanına sonsuzluk işareti ekledi.

Cenazesi 8 Ağustos pazartesi Ankara'da öğle namazını müteakip kılınacak namazın ardından Gölbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.

RİSALE HABER'E KONUŞMUŞTU: BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİNİ İNCELEDİM

Semih Sergen, tasavvufa ilgi duyan bir isimdi. Yıllarca Mevlana törenlerinin sunuculuğunu yapmıştı. Bir çok alim gibi Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini de incelemiş ve Risale-i Nur'ları okumuştu.

Sergen, 10 Mayıs 2011'de Risale Haber'de yayınlanan röportajında bu konuda şöyle konuşmuştu:

"Bir İslam âlimi olarak Bediüzzaman Hazretlerini de inceledim. Talebeler arasında çok dostlarım var. Dediğim gibi ben bu ülkenin âlimler arasında ve evlatları arasında fark gözetmedim. Bediüzzaman Hazretlerinin gerçekten çok büyük bir din âlimi olduğunu çok iyi biliyorum. Ben, daha detayla daha iyi anlaşılabilmesi için bugünün kişilerinin Bediüzzaman Hazretlerini harf harf, kelime kelime, hece hece daha iyi anlaşılmasını isterim. Çok derinlemesine bir dil kullanmış."

Röportajın tamamı için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum