9 yaşında görme engelli kız 2 ayda Kur'an okumayı öğrendi

9 yaşında görme engelli kız 2 ayda Kur'an okumayı öğrendi

Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızdan biri olan 9 yaşındaki Nisa Özbek'in engeline rağmen başardığı duygulandırdı.

Almanya'nın Bamberg kentinde yaşayan Özbek Ailesinin küçük kızı Nisa, doğuştan görme engelli bir biçimde yaşıyor. Fakat bu engeli Kur'an-ı Kerim sevgisine mani olamadı.

Nisa, 2 ay gibi çok kısa süren bir eğitim ile Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmiş durumda. 

Nisa Özbek, Kur'an eğitimini Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camisinde aldı. Görme engelliler için hazırlanan ve kabartma harflere dayanan 'Braille Alfabesi' yardımı ile Kur'an-ı Kerim'i öğrenen Nisa, aynı zamanda namaz surelerini de ezberlemiş durumda.

Küçük Nisa'nın başarısı DİTİB yetkililerini de etkiledi. Bu nedenle Nisa'ya yine kabartma yazılardan oluşan bir Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Nisa, bu hediyeyi almaktan son derece mutlu olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Selimiye Camisi görevlisi Sırrı Mert, konu ile ilgili; "Dünya'nın en önemli hediyesi Kuran'ı Kerim'dir. Peygamberimiz bir hadisinde, 'Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim öğrenen ve öğretenlerinizdir' diye buyuruyor. Biz de bu hadisi rehber edinerek görme engelli kardeşimiz Nisa'nın bizden isteğini yerine getirdik. Kısa bir eğitimden sonra Nisa ile tatilde okutmaya devam edeceğiz, okuyuşları birlikte düzelteceğiz."ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.