700 metrelik Kur'an-ı Kerim kopyası rekora aday

700 metrelik Kur'an-ı Kerim kopyası rekora aday

Mısırlı bir sanatçı, ince işçilik ile hazırladığı Kur'an-ı Kerim kopyası ile Guiness rekorlar kitabına girmeye hazırlanıyor. Üç yılda hazırladığı 700 metrelik Kur'an kopyası ile rekora koşan Mısırlı, mesleğe girişini "kendi çabası" olarak değerlendiriyor.

Ömer Çiftçi'nin haberi- RisaleHaber:

Saad Muhammed, Mısırlı bir hattat. Meslek hayatında Mısır'da duvarlara İslami motifler çizen ve el yazısı eserleri ile ismi duyulan sanatçı, kendisine şimdi de Guiness Rekorlar Kitabı'nı hedef edindi.

Bu hedef için 3 yıl önce büyük kağıt üzerine Kur'an-ı Kerim kopyası hazırlamaya başlayan Muhammed, bu zorlu yolculuğu tamamlamak üzere. Her bölümü ince işçilik ile kaplı bu kopyanın uzunluğu ise 700 metre! Eserin en önemli özelliği ise şimdiye kadar yapılmış en uzun kitap kopyası olması.

İki ucu sanat motifleri ile bezenmiş Kur'an-ı Kerim kopyasını makaralı ahşap bir sistem üzerine oturtmuş olan Saad Muhammed, şu ana kadar sanatından kazandığı tüm parayı bu projeye yatırmış durumda. Muhammed'in tek beklentisi kendisinin bu eser ile anılması, bu yüzden rekorlar kitabına girmeyi çok arzuluyor.

Reuters'ın haberine göre Saad Muhammed bu yaptığı eser ile ilgili; "Araştırmalarıma göre eserim dünyanın en uzun kitap kopyası. Bunun da Kur'an-ı Kerim olması ayrı bir önem taşıyor. Ben zengin biri değilim, fazla param yok" ifadelerini kullandı.

d82ced4e025f49a69da579f4bf8cacf8_18.jpg

İlk inceleme için gelen Guiness yetkililerinin açıklamasına göre kopya yazılmış en uzun kitap kopyası değil, fakat en uzun Kur'an-ı Kerim kopyası. Saad Muhammed ise en uzun kitap kopyası rekoru için hükümetinden veya konu ile ilgilenenlerden yardım bekliyor.

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.