6 kilogramlık tümörü 8 yıl boyunca taşıdı

6 kilogramlık tümörü 8 yıl boyunca taşıdı

Diyarbakır'da 46 yaşındaki kadının ameliyattan korktuğu için 8 yıl karnında taşıdığı 6 kilo 400 gramlık tümör, başarılı bir operasyonla alındı.

Diyarbakır'da 46 yaşındaki kadının ameliyattan korktuğu için 8 yıl karnında taşıdığı 6 kilo 400 gramlık tümör, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki operasyonla alındı.

Ameliyattan korktuğu için 8 yıl karnındaki tümörle yaşayan D.B. (46), doktorların ikna çabaları sonucu operasyonu kabul etti. Başarılı bir ameliyatla 6 kilo 400 gramlık tümörden kurtulan D.B, 4 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatı yapan doktor Ali Emre Tahaoğlu, AA muhabirine, D.B'nin 27 santimetre uzunluğunda, 19 santimetre genişliğindeki 6 kilo 400 gramlık tümörle 8 yıl yaşadığını söyledi.

Hastanın, kanama, kabızlık ve idrara çok çıkma şikayetiyle kendilerine başvurduğunu belirten Tahaoğlu, "Hastamızı muayene ettikten sonra şoka uğradık. Hastamız 8 yıldır takipli olmasına rağmen ameliyat korkusu nedeniyle ne yazık ki içinde bir bebek büyütür gibi miyomunu büyütmüş. Hastanın yaklaşık 8 aylık bebeğe uyan büyüklükte bir kitlesi vardı. 10 yılık doktorum, bu kadar büyük bir kitle görmemiştim" diye konuştu.

D.B'yi ameliyata ikna ettiklerini anlatan Tahaoğlu, 2,5 saat süren çok zor bir operasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Tahaoğlu, hastanın bundan sonra kanaması ve ağrısının olmayacağını, benzer sorunları bulunan kadınların bir an önce tedavisini yaptırması gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.