58 yıldır antika topluyor

58 yıldır antika topluyor

1957'de müzayededen aldığı bronzdan yapılmış Eyfel Kulesi şeklindeki bir saatle eskilere merakı başlayan 81 yaşındaki Rafet Nalıncılar, 58 yıldır antika topluyor.

Bursa'da yaklaşık 58 yıl önce müzayededen aldığı bronzdan yapılmış Eyfel Kulesi şeklindeki bir saatle eskilere merakı başlayan 81 yaşındaki Rafet Nalıncılar, Kozahan'daki dükkanında sergilediği 2 binden fazla eserine gözü gibi bakarken birini bile satmayı düşünmüyor.

Dükkanının girişine, "Koleksiyondur, satışımız yoktur" yazısını asan koleksiyoner Nalıncılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılından bu yana koleksiyonunu sergilediğini söyledi.

Asıl mesleğinin kuyumculuk olduğunu belirten Nalıncılar, yaklaşık 30 yıl kadar yaptıktan sonra kuyumculuğu bıraktığını ve koleksiyonerliğe odaklandığını anlattı.

İlk antikasının 1957 yılında müzayededen aldığı bronzdan yapılmış Eyfel Kulesi şeklindeki bir saat olduğunu belirten Nalıncılar, şu anda Kozahan'daki dükkanında 2 binden fazla eser olduğunu bildirdi.

Babasından kendine eski eşyalar miras kaldığını, kendi koleksiyonunu oluşturmak için sürekli antika ürünler satın aldığını ifade eden Nalıncılar, Türkiye'yi gezerek çeşitli illerden tarihi değeri olan eserler bulduğunu kaydetti. 

Dükkanında çok eski eserler bulunduğuna dikkati çeken Nalıncılar, "Burada yaklaşık 200 senelik kılıçlar var. Yunan harbinden kalan mermiler var. Bu parçaların büyük kısmını da müzayedelerden aldım" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.