3 Boyutlu Gülüş Tasarımı ile Gülümsemeniz Çok Değişecek…

3 Boyutlu Gülüş Tasarımı ile Gülümsemeniz Çok Değişecek…

Dt. Beyza Ünal, gülüş tasarımı yaparken, tüm yüz estetiği ile birlikte değerlendirmek gerektiğini anlattı. Bunu sağlamak için de bir takım başlıklar altında işlemler yaptıklarını dile getiren Beyza Ünal, ’’Dişin, diş eti ve dudakların birbirleriyle olan i

Ağız ve gülüş estetiği için, hangi çalışmalardan faydalanıyorsunuz?

Bu işlemi yaparken aşağıdaki çalışmalardan yararlandığını söyleyen Ünal, artık insanların gülüşlerine daha çok önem verdiklerini vurguladı.

•    Porselen Laminate Venerler
•    Zirkonyum Dişler veya Solid Zirkonlar
•    Estetik Dolgular 
1.    Kompozit Dolgular
2.    Porselen Dolgular

Estetik Laminate Porselenler…

Estetik Laminate Porselenlerin,  son teknoloji ile donatılmış labaratuarlarda hazırlanan, diş kesilmeden veya 0,3 mm kadar pürüzlendirme yapılarak dişlere yapıştırılan porselen yaprakçıklar olduğunu anlatan Dt. Beyza Ünal, çok ince olmaları, metal içermemeleri sayesinde gelen ışığın geçişine imkan verebildiklerini ve doğal dişlerden ayırt edilemediklerini vurguladı. 

Zirkonyum Dişler…

Bilgisayar destekli olarak tasarlanan ve işlenen zirkonyumlar transparanlığı ve estetik görünüşüyle birlikte dayanıklılığı çok yüksek olan formüllerdir.
Tüm bu işlemler dişler üzerine az miktarda da olsa müdahale gerektirir, bu tür müdahalelerin olmamasını isteyen bir hasta için de ayrı bir seçenek estetik dolgu işlemleridir.

Gülüş Tasarımında Dişeti Düzenlemeleri…

Gülüş tasarımında diş etlerinin simetrisi, gerektiği kadar görünmesi, uygulama yapılan birey için önem teşkil eder. Güldüğümüz zaman diş ve dişetinin birleşim sınırı görünmemelidir. Olması grekenden daha fazla dişetinin görünmesi birey için estetik değildir. Bu sorun basit bir cerrahi işlem ile kolaylıkla düzeltilebilir.

Gülüş Tasarımında Botoks ve Dolgunun Önemi ( Tüm Yüz Estetiği)

Zamanla, yaş ilerledikçe dişlerdeki aşınma nedeniyle, çene ucu ve burun arasındaki mesafenin (dikey boyut) azaldığını vurgulayan Dt. Beyza Ünal, burun kenarından aşağıya inen gülme çizgilerinin ( nazolabial bölgeler ) belirginleştiğini, yer çekiminin etkisiyle yanakların aşağı doğru indiğini belirtti.
Dişler estetik laminalarla, beyazlatma tedavileri ile daha güzel yapılabiliyor, fakat yüzü bir bütün olarak değerlendirmek gerektiği için yenilenmiş pırıl pırıl bir gülümseme ile birlikte çevre dokuların da desteklenmesi tedaviyi tam bir sonuca ulaştırır.

Amaç; yeni bir yüz oluşturmaktan ziyade, doku kaybını tamamlamaktır.

Dudaklardaki doku kaybı, belirginleşen gülme çizgileri, elmacık kemik ve yanaklarda oluşan çökmeler dermal dolgu maddeleri ile doldurulurken, göz çevresi ve alında oluşan mimik çizgileri belirginleşmesin diye botoks uygulaması yapılıyor. Dt. Beyza Ünal, bu şekilde yüzü bir bütün olarak değerlendirerek tedavilerin uygulandığını vurguluyor. Tüm bu işlemler de sonuç itibari ile 3 boyutlu bir gülüş tasarımı oluşturuyor.

AKŞAM

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.