2019 Nevruz Bayramı ne zaman? Nevruz nedir?

2019 Nevruz Bayramı ne zaman? Nevruz nedir?

Kadim bir gelenek olan ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı için geri sayım başladı. Ülkemizde de kutlanan 2019 Nevruz Bayramı ne zaman? Nevruz ne demektir?

Tüm dünyada ve ülkemizde kutlanan Nevruz Bayramı kadim bir Orta Doğu geleneğidir. Özellikle Anadolu'da pek değer gören Nevruz Bayramı aslen baharın gelişini ifade eder. Nevruz her yıl kainatın bahara hazırlığı sırasında kutlanmaktadır. Peki 2019 Nevruz hangi gün?

NEVRUZ BAYRAMI NE ZAMAN?

Bahar mevsiminin kendisini hissettirdiği ve havaların iyice ısındığı şu günlerde vatandaşlar 2019 Nevruz Bayramı için hazırlanmaya başladı. Nevruz Bayramı bu yıl da her zaman olduğu gibi;

21 Mart 2019'da kutlanacak. 

21 Mart'ın bir diğer özelliği ise Ekinoks olmasıdır. Dünya yılda iki kez, 23 Eylül ve 21 Mart'ta gece ile gündüzü eşit yazar. Bu tarih her iki yarımkürede de baharın gelmesi demektir. 21 Mart'ta güneş ışınları her iki yarım küreye de eşit açıda düşmeye başlar. Ardından yavaş yavaş ışıklar Kuzey Yarımküre'ye dik gelmeye başlar.

NEVRUZ NEDİR?

Her yıl 21 Mart'ta kutlanan Nevruz, Anadolu'dan Balkanlara pek çok milletin kendi kültürü ile özleştirdiği bir bayramdır. 

Nevruz kelimesi; Nev(yeni) ve ruz(gün) kelimelerinin birleşmesinden türemiştir. Başta Türkiye olmak üzere pek çok ülke bu bayramı coşkuyla kutlar. Bu bayramın Nevruz-İ Sultani, Sultan Nevruz, Navrız, Mart Dokuzu gibi isimleri de mevcuttur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.