2019 Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili kaç gün sonra?

2019 Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili kaç gün sonra?

Geçtiğimiz günlerde üç aylar içine girdik ve Recep ayını idrak ediyoruz. Üç ayların içinde pek çok kandil var. Bu kandillerden biri de heyecanla beklenen 2019 Miraç Kandili. Peki Miraç gecesi ne zaman? 2019 Miraç Kandili'ne kaç gün kaldı?

Üç ayların başlamasının ardından pek çok kandil gecesi üst üste gelecek. Ramazan'a kadar devam edecek süreçte gelecek kandil gecelerinde vatandaşlarımız Cenab-ı Hakk'ın rızasını kazanmak için ellerini semaya açacak. Bu nedenle 2019 Miraç Kandili ne zaman? sorusu yanıt bulmayı bekliyor. 2019 Miraç Kandili'ne kaç gün var?

Miraç Gecesi dinimizde Recep ayının 27. gecesi idrak edilir. Fakat kullandığımız Miladi Takvim ile Hicri Takvim arasındaki gün farkı nedeniyle bu tarih her yıl değişim göstermektedir. 

Miraç Kandili dinimizde sevgili peygamberimiz Hz.Muhammed'İn (s.a.v) Miraç'a yükselerek Allah'ın huzuruna erişmesi olayına verilen addır ve bu gece bu yüzden çok mübarektir.

2019 MİRAÇ KANDİLİ TARİHİ

Peygamber Efendimiz'in Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'dan göğe yükselerek Allah'ın huzuruna çıkması olayına verilen isim olan Miraç Kandili bu yıl;

2 Nisan 2019 Salı gününe denk gelecek. Bu tarihten dört gün sonra Şaban ayı başlayacak ve üç aylar tüm hızıyla devam edecek.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.