2019 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hangi gün?

2019 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hangi gün?

11 Ayın Sultanı Ramazan'ın ilk haftasını geride bırakıyoruz. Dua, ibadet ve oruçla dolu dolu geçen Ramazan'ın en önemli günü Kadir Gecesi hangi gün? 2019 Kadir Gecesi ne zaman?

Dinimiz İslamiyet'in en ehemmiyet verdiği ay olan Ramazan'ın ilk haftası geride kalmak üzere. Ramazan ayı ilerledikçe bin aydan hayırlı olarak görülen Kadir Gecesi için de vakit yaklaşıyor. Kadir Gecesi, kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gün olması nedeniyle tüm İslam alemi tarafından çok önem verilen bir gündür. Peki 2019 Kadir Gecesi ne zaman? 2019 Kadir Gecesi hangi gün?

KADİR GECESİ NEDİR?

Kadir Gecesi dinimizde Ramazan ayı içinde bulunan ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'e Allah'u Teala'nın görevlendirmesi ile Cebrail (a.s) tarafından Kur'an-ı Kerim'in gelmeye başladığı gündür. Bu mübarek gün Ramazan ayının içinde olsa da hangi gün olduğu tam bilinmez. Bu nedenle ekseriyetle son 5 gün içinde aranır. Genelde Ramazan'ın 27. gecesi idrak edilir.

2019 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Tüm Müslüman Alemi'nin heyecanla beklediği 2019 Kadir Gecesi;

31 Mayıs Cuma akşamı başlayarak gece boyunca idrak edilecek. 

mevlid-kandili-bu-yil-ne-zaman-mevlid-kandili-nde-nasil-ibadet-edilir.jpg

KADİR GECESİ NELER YAPILIR?

Kadir Gecesi için henüz vakit olsa da mü'minler hazırlıklara başlamak istiyor. Kadir Gecesi boyunca tövbe kapısı açılacak, amel defterlerinde sevap hanesi için Müslümanlar ibadetler, dualar ve çeşitli etkinlikler yapacak.

Kadir Gecesi boyunca yapılacak ibadetler kat kat fazla sevap ile mükafatlandırılacak. Kadir Gecesi'nin nurundan istifade etmek bu nedenle çok önemli. Bu gece yapılacak ibadetler ise;

-Nafile ve vakit namazları kılmak: Dinimizin direği olan namaz mübarek gecelerde daha büyük önem kazanıyor. Bu nedenle vakit ve nafile namazları kaçırmamak önemlidir.
- Kur'an-ı Kerim okumak ve okunan yerlere gitmek: Kur'an-ı Kerim Kadir Gecesi'nde indirilmeye başlandı. Bu nedenle bu mübarek geceyi Kur'an-ı Kerim ile geçirmek önemlidir.
- Zikir çekmek: Zikir çekmek ve Cenab-ı Hakk'a yakın olmak bu gecenin nurundan istifa etme fırsatını en güzel şekilde değerlendirme yollarından biridir.
- Tefekkür etmek: Allah'u Teala'nın yarattığı eserlere bakarak onu hatırlamak ve büyüklüğünü görmek önemlidir.
- Peygamber Efendimiz'e Salat'u Selamlar getirmek
- Fakirleri ve muhtaçları sevindirmek
- Akraba ve komşu ziyaretleri yapmak
- Toplu dini sohbetlere katılmak
- Namazları cami cemaati ile kılmak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.