2017 Ramazan'a ne kadar kaldı? İlk oruç ne zaman?

2017 Ramazan'a ne kadar kaldı? İlk oruç ne zaman?

Ramazan Ayı giderek yaklaşıyor. Şaban Ayı'nın içinde olduğumuz şu günlerde İslam Alemi heyecanla ilk oruç tarihi için bekliyor. Peki Ramazan'a ne kadar kaldı? Ramazan'a kaç gün var? İşte merak edilenlerin yanıtları.

11 Ayın Sultanı Ramazan İslam Alemi'nin yıl içinde en önem verdiği zaman dilimidir. Üç Aylar'ın sonuncusu olan Ramazan Ayı, Oruç ibadetinin inananlara farz olarak emredildiği aydır. Ramazan'a ne kadar kaldı? sorusu 2017 İlk Oruç için bekleyen milyonlarca müslümanın merakını çekiyor. İlk oruç ne zaman tutulacak?

Ramazan Orucu tutabilecek durumu olan müslümanlara farz kılınmıştır. Oruç ibadeti İslam'ın 5 şartından biridir. Şaban ayı içinde olduğumuz şu günlerde Ramazan için geri sayım başladı. Ramazan ayı bilindiği üzere hicri takvim ile miladi takvim arasındaki gün farkından ötürü her yıl değişmektedir.

Oruç tan yerinin ağardığı imsak vaktinde niyet edilip, akşam güneş batana kadar Müslümanların yeme, içme ve günahlardan ekseriyetle sakındığı zaman dilimi yapılan ibadettir. Orucun açıldığı vakte iftar vakti denmektedir.

2017 Ramazan ne zaman? İlk orucun tarihi

Mayıs ayına girdiğimiz ve ilerlediğimiz şu günlerde Müslüman toplumumuz Ramazan'ın gelişi için bir hayli heyecanlı. Ramazan ayı gerek oruç ibadeti, gerek teravih namazları ve gerek Kur'an-ı Kerim hatimleri ile dopdolu bir ay olacak. Pek çok etkinlik de 2017 Ramazanı süsleyecek.

2017 yılında Ramazan Ayı 26 Mayıs 2017 Cuma günü başlayacak. Bu tarihte mü'minler ilk sahuru ve ilk iftarı yapacaklar. Bir önceki gün, yani 25 Mayıs Perşembe günü ise arefe günü olacak ve bu günün yatsı vakti teravih namazı kılınacak.

İlk oruç için 8 mayıs 2017 itibari ile 18 gün kalmış durumda.

Ramazan'a az bir zaman kala oruç hazırlığı tavsiyeleri için TIKLAYINIZ

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.