17 yıldır Amerikalılara İslamiyet'i anlatıyorlar

17 yıldır Amerikalılara İslamiyet'i anlatıyorlar

11 Eylül Saldırılarının ardından olayın yaşandığı New York kentindeki bir İslami kuruluş hedefinden sapmadan yürüyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 11 Eylül 2001 tarihinde ikiz kulelere yapılan saldırının ardından ABD'de İslam düşmanlığı her gün biraz daha artıyor. Bunu öngören Batı New York Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi, 17 yıldır her Şubatta bir amaç için çalışmaya koyuluyor; "İslamiyet'i anlatmak."

Amaçları Müslüman olmayanları İslam hakkında bilgilendirmek olan Konsey, bu projesine; "İslamı anlamak" ismini vermiş. Bu nedenle 2001'den günümüze 17 yıldır çeşitli etkinlikler ve konferanslar düzenleniyor. Bu gelenek bu sene de bozulmadı.

Bu yıl düzenlenen etkinliklerin ana konusu kentsel dönüşümlerin mülteciler ve göçmenler üzerinde etkisi olacak. Batı New York Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi Kurucu Başkanı Halid Qazi, yaptıkları etkinlikler ile ilgili şöyle konuştu;

"Bu ülkede Müslümanlar ve İslam hakkında kesinlikle ciddiyetsizlik ve yanlış bilgi var. Ve bu, İslam karşıtı mesajlar Müslüman karşıtı bazı figürlerle giderek artıyor."

Etkinlikler kapsamında özel yemekler, konuşmalar ve çeşitli eğlenceler düzenleniyor. Etkinliklere uzun zamandır New York halkı geniş katılım gösteriyor. Ayrıca Hristiyanlar başta olmak üzere diğer dinlerin önde gelenleri de davetli olarak katılım sağlıyor.

Qazi; "Günümüzde dünya artık küçük bir köy haline geldi. İletişim ile çok kişiye ulaşmak mümkün oluyor. İşlerimiz her yıl kolaylaşsa da, mücadele ettiğimiz olguların sayısı çoğalıyor" ifadeleri ile etkinlikleri açıklıyor.

Ayrıca Qazi, son 17 yılda Batı New York'ta İslam anlayışının büyük ölçüde geliştiğini söyledi. Son zamanlarda Müslüman örgütleri ve kurumları da projeye ortak olmak için daha istekli görünüyor.

Konsey her geçen yıl daha istekli bir şekilde çalışıp, New York'ta İslamiyet'i anlatmak için büyük gayret gösteriyor. Ayrıca Batı New York halkı da Müslüman komşuları ile ilişkilerini bu sayede geliştirebiliyor. 

wbfo'nun haberine göre etkinlikler Şubat ayının kalanı boyunca da her pazar günü saat 9'da Delaware Caddesi'nde devam edecek. Oturumların ve etkinliklerin tümü halka açık şekilde ve ücretsiz olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.