121 yaşındaki Rusyalı Müslümanın Kur'an'a yeniden kavuşma sevinci

121 yaşındaki Rusyalı Müslümanın Kur'an'a yeniden kavuşma sevinci

Rusya'nın İnguşetya bölgesinde yaşayan Dünyanın en yaşlı insanlarından biri olan Appaz Iliyev aynı zamanda bir Müslüman.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Appaz Iliyev, 121 yaşında. Dünyanın en yaşlı insanları sıralamasında da yer bulan İliyev, uzun zamandır gözlerinde katarakt şikayeti nedeniyle rahatsızdı. Geçtiğimiz günlerde başarılı bir ameliyat geçiren İliyev, gözlerinin düzelmesi kadar yeniden Kur'an-ı Kerim okuyabildiği için çok mutlu.

Appaz Iliyev, gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle geçtiğimiz günlerde yaşadığı İnguşetya bölgesinde göz ameliyatı oldu. Başarılı bir ameliyat geçiren İliyev, ameliyatın ardından hastanede bir gün kaldı ve sonra taburcu edildi.

Doktorlar ameliyatının başarılı geçtiğini, kendisinin de ameliyat öncesinde ve sonrasında bir şikayetinin bulunmadığını belirtirken, mikrofon uzatılan İliyev; "Kur'an okuyamadığım için çok üzülüyordum. Şükürler olsun gözlerim daha sağlıklı, artık bu üzüntüm geçmişte kaldı" ifadelerini kullandı.

Appaz İliyev, 121 yıllık hayatına Rusya'daki Bolşevik Ayaklanması ve 2.Dünya Savaşı gibi pek çok önemli tarihi olay sığdırmış. Çocuklarını ve torunlarını da kendisi gibi Müslüman yetiştiren adam, çevresinde sağlığına ve bedenine son derece dikkat eden ve güzel ahlaklı biri olarak tanınıyor.

RT'nin haberine göre, Rusya Rekorlar Kitabında, Rusya'da yaşayan en yaşlı kişi Kabardey-Balkaristan'dan Kuzeybatı Kafkasya'daki Nanu Shaova'dır. 1890'da doğan kadının 127 yaşında olduğu söyleniyor. Tam emin olunmamakla birlikte Appaz İliyev 2 veya 3.sırada yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.