1.727 kişi sigarayı bırakmak için başvurdu

1.727 kişi sigarayı bırakmak için başvurdu

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Batmanda 1.727 kişinin sigara bırakmak için Batman Bölge Devlet Hastanesi KETEM'e başvurduğunu açıkladı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi KETEM (kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi) bünyesinde faaliyet gösteren 'Sigarayı Bırakma Merkezi'ne 1.727 kişi başvurdu.

2011 yılından bu yana faaliyet gösteren merkeze, şu ana kadar 2.977 kişi başvuru yaptı.

Bunlardan 522 kişi uygulanan program ve verilen ilaç desteği ile sigarayı bırakırken, 2.455 kişi ise programa devam edemedi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların Batman Bölge Hastanesindeki Merkeze başvurmalarının yeterli olacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada "Sigarayı Bırakma Merkezi, sigara içen ve her bağımlılıktan kurtulmak isteyen bireylere, her amaçları doğrultusunda profesyonel düzeyde yardım etmek için kurulmuş bir ünitedir. Sigara içen her kişi, sigarayı hayatının bir döneminde bırakabilir. Kararlılık ve sigarayı bırakmayı öğrenmeye istekli olmak ,başarı şansını çok yükseltmektedir. İnsanlar sigarayı bazen hiçbir yardım almadan da bırakabilmektedirler. Ancak kendi kendine bırakan kişilerin, kalıcı ve uzun süreli bırakma konusunda başarı oranlarının düşük olduğu bugün bilinmektedir. Her nedenle bugün bilimsel olarak kabul edilen yaklaşım; profesyonel tıbbi destek alarak bu bağımlılıktan kurtulmanın daha doğru ve sonuç alıcı olduğudur" denildi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.