Zeytin yaprağı çayı içen koronavirüse yakalanmadı

Zeytin yaprağı çayı içen koronavirüse yakalanmadı

Dünyanın bilinen en güçlü antioksidan ve antiviral maddesi olan zeytin yaprağı, Kovid-19’un da bulaşmasını önlüyor ve tedaviyi kolaylaştırıyor

İki özel şirket ve İstanbul’daki üç hastanede düzenli içilen zeytin yaprağı çayı çok şaşırtıcı sonuçlar verdi.

Modern tıbbın koronavirüs salgını konusunda acziyeti ve tek kurtuluş olarak etkileri ve yan etkileri tam olarak bilinmeyen aşılara yönlendirmesi insanlığı yeni arayışlara itti. Araştırmalar dünyanın bilinen en güçlü antioksidan ve antiviral maddesi olan zeytin yaprağının Kovid-19’a çâre olduğunu ortaya koyuyor. Zeytin yaprağı ve yeşil zeytinde bol miktarda bulunan olyuropein (oleuropein) maddesi, koronanın bulaşmasını önlediği gibi tedavi edilmesini de sağlıyor.

SAVUNMA SİLAHI

Her bitki düşmanlarına karşı savunma amaçlı çeşitli maddeler salgılar. Zeytin ağacı ise kurt, kuş ve börtü böceğe karşı kendini korumak için olyuropein (oleuropein) salgılıyor. Salgılanan ve tıpta olyuropein olarak adlandırılan bu madde hem bir antioksidan, hem de antiviral. Bir savunma silahı olarak tanımlanan olyuropeinin koronanın bulaşmasını önlediği, bulaştığında da tedavi ettiği tespit edildi.

TÜMOSAN’DA VAKA SIFIRLANDI

Zeytin yaprağı ve taze yeşil zeytinde bol miktarda bulunan olyuropein, koronanın bulaşmasını engellemekle kalmıyor, aynı zamanda tedavisini de kolaylaştırıyor. Binlerce kişide yapılan denemeler, zeytin yaprağı çayının koronanın bulaşmasını engellediğini ortaya koydu. 500 çalışanı olan TÜMOSAN Traktör fabrikası işçilerinin 94’ü koronaya yakalanmıştı. Yaklaşık 2 aydır her gün sabah akşam zeytin yaprağı çayı içirilen 500 TÜMOSAN çalışanı ve ailelerinde korona vakası sıfırlandı.

VARAKA VE 3 HASTANEDE BAŞARILI OLDU

Aynı deneme, Balıkesir’deki eski SEKA yeni Varaka Kâğıt Fabrikasında da yapıldı. Fabrikada çalışan 460 kişiye günde 3 defa zeytin yaprağı çayı ikram edildi. Sonuç yine şaşırtıcı oldu, vakalar sıfırlandı. Sadece 1 kişi kovid 19’a yakalandı, o personelin de zeytin yaprağı çayı içmediği belirlendi. İstanbul’daki 3 hastane de zeytin yaprağının etkisi ölçüldü. Denemeler zeytin yaprağının kovide karşı önemli bir koruyucu olduğunu ortaya koydu. Tat ve koku alma duygusunu kaybeden hastaların 3 günün sonunda bu hislerinin geri kazandığı tespit edildi.

KORONA’DAN KANSERE HERŞEYİ TEDAVİ EDİYOR

Özellikle tazesi etkili bir virüs öldürücü olan zeytin yaprağındaki olyuropeinin koronanın bulaşmasını önlemekle kalmadığı, aynı zamanda diyabet hastalığı ile kanseri de yendiği, ülkemizde ve Amerika’da yapılan ilmî çalışmalarla ortaya konuldu. Kanseri tedavi ettiği tespit edilen olyuropeine (zeytin yaprağına) yönelik Amerika’da patent de alındı. Yapılan bilimsel araştırmalar, olyuropein maddesinin zeytinyağında değil, daha çok zeytin yaprağı ve yeşil zeytinin tazelerinde olduğunu gösterdi. Bu netice, zeytinyağının şifasız olduğu mânâsına gelmez. Çünkü zeytinyağında da başka onlarca hatta yüzlerce antioksidan madde ve besin bulunuyor.

ACI TADI VEREN MADDE KORONANIN DÜŞMANI

Zeytin ve zeytin yaprağındaki acılığı veren madde, ağacın savunma silahı olan olyuropein. En etkili fenolik madde olan olyuropein aynı zamanda vücudun oksijene karşı hassasiyetini artırıyor. Olyuropein ailesinden antioksidanların okside olmuş E vitaminini (?-tokoferolü) tekrar harekete geçirerek antioksidan sisteminin ömrünü uzattığı da tespit edildi. Bu maddeler yağın ve diğer besinlerin de okside olmasını engelliyor.

DETAYLAR GERÇEK HAYAT’TA

İnsanlık tarihinin en çok bilinen ve kullanılan maddesi olan zeytin ağacı ürünleri, kadim tıp ve modern tıbbın da vazgeçilmezi. Kur’an-ı Kerim’in de övdüğü zeytin ağacının yaprağından kabuğuna, gövdesinden meyvesine, çekirdeğinden yağına her bir parçası hem gıda, hem de ilaç olarak kullanıla geldi. Kadim tıbbî uygulamaların yanı sıra modern tıpta da her bir parçası üzerinden binlerce çalışma yapıldı, pek çok unsuru patentlendi. Zeytin yaprağının koronaya etkisine yönelik çalışma örnekleri, kullanım biçimine yönelik tüm detayları 30 Kasım pazartesi yayınlanacak olan Gerçek Hayat dergisinde.

Zeytin yaprağı çayı nasıl hazırlanır?

Olyuropeinden en yüksek düzeyde istifade etmek için demleme usulüne riayet şart. Önce klorsuz zengin mineralli suyu kaynatın, sonra çelik, porselen, toprak veya cam demliğinize yıkayarak koyduğunuz bir tutam zeytin yaprağının üzerine kaynamış suyu ekleyiniz. En az 7 dakika demlenmesi için bekleyiniz. Demleme süresi uzadıkça yapraktaki olyuropein maddesinin suya geçişi daha da artacaktır. Demleme kabının ağzını açık tutmayınız. Kuru ve yeşil çay yaprakları kullanılabilir. Yapraklar taze filizlerden elde edilmiş olmalıdır. Tarım zehirleri ihtiva etmediğine dikkat ediniz.

İlaç firmaları gizliyor

Zeytin yaprağının faydalarını araştıran ilaç firmalarının çarpıcı sonuçlara ulaştı. Ancak kimyevi maddelerle karıştırıldığı zaman tüm özelliklerini kaybettiği için bir türlü endüstriyel ilaç haline getiremedi. İlaç firmalarının kendi ürettiği ilaçları gölgede bırakacağı endişesi ile zeytin yaprağı ile ilgili araştırma sonuçlarını kamuoyundan gizlediği ifade ediliyor.

YeniŞafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.