Zeytin Dalı Gümrük Kapısı yardımlar için açıldı

Zeytin Dalı Gümrük Kapısı yardımlar için açıldı

Hatay'ın Kumlu ilçesinde yapımı tamamlanan Zeytin Dalı Gümrük Kapısı, insani yardım malzemeleri taşıyan TIR'ların giriş ve çıkışlarına açıldı.

Hatay Kumlu ilçesine yaklaşık 16 kilometre, Cilvegözü Sınır Kapısı'na ise 22 kilometre uzaklıktaki Hatayhamamı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Zeytin Dalı Gümrük Kapısı'nda yardım faaliyeti amacıyla TIR'lar giriş-çıkış yapmaya başladı.

Bu kapsamda bugün Türk Kızılaya ait içinde insani yardım bulunan 2 TIR, sınır kapısına geldi.

Gerekli belgelerin yanı sıra kantar kısmına alınarak ağırlık kontrollerinden geçirilen TIR'ların, gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra hudut kapısına sevk edilerek çıkışları sağlandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, gümrük kapısının önemine değinerek, "Zeytin Dalı Gümrük Kapısı, başta Afrin olmak üzere terörden arındırılan bölgelere insani yardımların daha kolay ulaştırılması ve altyapı iyileştirme çalışmalarının daha hızlı ilerlemesi açısından stratejik öneme sahiptir. Kapımızın ilçemizdeki ticari hayata ve istihdama etkisi olumlu olacaktır" ifadesini kullandı.

Zeytin Dalı Gümrük Kapısı'nda 30 gümrük muhafaza memuru ile 23 idareci ve diğer personel olmak üzere toplam 53 kişi görev alıyor. 

Güvenlik önlemleri kapsamında x-ray kontrolünden geçirilen TIR'larla ilgili sistemin uyarı vermesi halinde araçlarda ilgili birimlerce teknik arama yapılıyor. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.