Yusuf Kaplan: Cemaatler ve tarikatler hakkında uyarıyorum, haykırıyorum!

Yusuf Kaplan: Cemaatler ve tarikatler hakkında uyarıyorum, haykırıyorum!

"Uyarıyorum! Haykırıyorum! İntihar ediyoruz! Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz!"

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Yusuf Kaplan, cemaat ve tarikatlar aleyhindeki saldırıları cevaplamaya devam ediyor.

Türkiye dışarda dört bir taraftan kuşatılırken cemaat ve tarikatler meselesinin hortlatılmasının, bu ülkenin sinir uçlarının kaşınmasının tam bir basiretsizlik örneği olduğuna dikkat çeken Kaplan, "askerî olarak püskürtülen 15 Temmuz işgal ve darbe girişiminin sivil bir darbe olarak başarılı olmak üzere olduğunun göstergesidir" dedi.

Cemaatler ve tarikatleri silin bu toplumda İslâm’dan eser kalmaz!

Diyanet, cemaatler, tarikatler, diğer kritik İslâmî kurumların, bu toplumun geleceğinin sigortası, teminatı, düşmanlarının korkulu rüyalar, kâbuslar görmesine yol açan vazgeçilmez kaynaklar olduğunu vurgulayan Kaplan, "Cemaatler ve tarikatleri silin, -fazla değil iki kuşaklık bir zaman dilimi içinde- bu toplumda İslâm’dan eser kalmaz! Kalmaz; çünkü Türkiye başta eğitim olmak üzere bütün kurumlarını laikleştirmiş, dolayısıyla İslâm’ı bütün kurumlarından uzaklaştırmış kaskatı, taş gibi laik bir ülkedir. Laikliğin din olarak görüldüğü, din katına yükseltilerek dogmalaştırıldığı, dinin hayatın her alanından uzaklaştırıldığı bu toprakların mezarını kazacak ürpertici bir laiklik anlayışının dayatıldığı son “komünist”, pozitivist, materyalist ülkesidir dünyanın! Devletin bütün kurumlarından İslâm’ın arındırıldığı, toplumun düşünce, sanat, bilim, kültür, estetik ve ahlâk birikiminin ve ruhunun yegâne kaynağı dininin her yerden temizlendiği tek ülke Türkiye’dir dünyada!" şeklinde yazdı.

Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz!

"Uyarıyorum! Haykırıyorum! İntihar ediyoruz! Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz!" cümleleriyle ikazda bulunan Kaplan, yazısını şöyle sürdürdü:

İslâm’ın bütün kurumlardan temizlendiği bir ülkede cemaatleri ve tarikatleri yok etmek demek, Türkiye’nin İslâmî kimliğini yok edecek dinamitleri döşemek demek!

Elbette ki, cemaatlerin, tarikatlerin usulünce denetlenmesi, kendilerine çeki düzen vermeleri şart!

Elbette ki,kendilerini bu ülkenin önünü açacak bu dünyada yaşayan ama bu dünyayı yaşamayan öncü kuşakları yetiştirmeye yoğunlaşmaları gerekiyor.

Cemaatler ve tarikatler bu toplumun sigortasıdır

Cemaatleri ve tarikatleri korursanız, bu ülkeyi koruyabilirsiniz. Cemaatleri ve tarikatleri korursanız, akideyi ve aileyi koruyabilirsiniz.

Aileyi ve akideyi korursanız, bu ülke için gözünü kırpmadan canını verecek yürek çocuklarını yetiştirmeyi başarabilirsiniz.

Türkiye’nin dışardan çepeçevre kuşatıldığı bir zaman diliminde bu toplumun kuyusunu kazacak, toplumun farklı kesimlerini birbirine düşürecek, düşman yapacak, sinir uçlarını kaşıyacak tehlikeli işlere soyunmaktan özenle kaçınmak boynumuzun borcudur.

Cemaatler ve tarikatler bu toplumun sigortasıdır.

Eğer bunu göremiyorsanız, bilin ki, 15 Temmuz’un sivil darbesi başarılmış demektir! Vesselâm.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum