Yusuf Kaplan: Bu kez iktidar partisi, cemaatler, STK’lar yüzünden İslam darbe yiyor!

Yusuf Kaplan: Bu kez iktidar partisi, cemaatler, STK’lar yüzünden İslam darbe yiyor!

Yazar Yusuf Kaplan, daha önce laiklik adı altında darbe yiyen İslâmî omurganın son bir kaç yıldır bu kez İslâmî kesimlerin yanlışlıklarından darbe yediğini söyledi.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, "İktidar partisi başta olmak üzere gerek partilerin, gerek cemaatlerin, gerekse STK’ların İslâm’ı iyi temsil edememeleri, toplumda İslâmî omurganın büyük yara almasına yol açıyor" dedi.

Laiklik darbeleri ve 28 Şubat

Bugünkü yazısında toplumun İslâmî omurgasının aşınmasında laikçiliğe ve “seküler bir din”e dönüştürülen laikliğin kilit rol oynadığını hatırlatan Kaplan, "Türkiye’de toplumun omurgası, tarihi, hafızası, tarih yapan yegâne kaynağı olan Müslüman omurgası İslâm’ı devletten ve toplumun her alanından tasfiye eden laikçi darbelerle büyük bir yara aldı. Doğrudan askerî darbeler, dolaylı siyasî ve hukûkî darbeler, İslâmî omurgayı gözardı edilemeyecek ölçüde zayıflattı" şeklinde yazdı.

İslâmî omurgayı çökertmeye dönük ikinci büyük darbenin 28 Şubat sürecinde geldiğini ifade eden Kaplan, son bir kaç yıldır, İslâmî omurganın bu kez İslâmî kesimlerin yanlışlıklarından büyük darbe yediğini vurguladı.

Eziklik psikolojileri geliştirmeden muhasebe yapılmalı

Kaplan, "Nasıl yani, diyorsunuz, elbette. Önce şu: İktidar partisi başta olmak üzere gerek partilerin, gerek cemaatlerin, gerekse STK’ların İslâm’ı iyi temsil edememeleri, toplumda İslâmî omurganın büyük yara almasına yol açıyor... Burada bir muhasebe yapılması gerekiyor -eziklik psikolojileri geliştirmeden! Müslüman, kendini sigaya çekmesini, yapıp ettiklerini gözden geçirmesini bilen insandır" dedi.

Bu ülkenin İslâmî kesimlerini reaksiyoner kafa bitirecek

İslâmî kesimlerin reaksiyondan öteye geçemediğine dikkat çeken Kaplan, yazısını şöyle sürdürdü:

"Reaksiyon, aks / eksen olamamak ve aksiyon üretememek demek: Hem teorik hem de pratik olarak bir şey söyleyememek, dolayısıyla aksiyonu üretenlerin belirledikleri alanda ve belirledikleri kurallara göre top çevirmek demek. Dolayısıyla aks olan, aksiyonu üretenler tarafından “top gibi oynanmak”, kullanılmak demek. Gelinen noktayı Türkiye’nin İslâmî kesimleri adına tedirginlikle karşılıyorum. Bu ülkenin İslâmî kesimlerini reaksiyoner kafa bitirecek: Her şeye tepki göstermek, tepkileri de Nebevî usulden uzak, basiretten, ferasetten, İslâm’ın kardeşlik ruhundan yoksun bir şekilde dile getirmek, toplumu İslâm’a sürgit yabancılaştırabilir, İslâm’dan uzaklaştırabilir ve toplumun Müslüman omurgasının çökmesine yol açabilir -Allah muhafaza."

Kaplan, İslami kesimin gösterdiği reaksiyoner tepki biçiminin azınlık psikolojisinin ürünü olduğunu ancak Müslüman toplumun bu ülkede azınlık, İslâm'ın da azınlıkların dini olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum