YÖKDİL sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? 9 Temmuz YÖKDİL Sınav Giriş Yerleri

YÖKDİL sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? 9 Temmuz YÖKDİL Sınav Giriş Yerleri

YÖKDİL sınav giriş yerleri açıklandı. YÖKDİL sınav giriş yerleri öğrenme yolları haberimizde bulunuyor. YÖKDİL sınavı 9 Temmuz 2017 Pazar sabahı yapılacak ve binlerce kişi sınavda başarı için ter dökecek.

YÖKDİL sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? YÖKDİL sınav giriş yerleri açıklandı. 9 Temmuz Pazar sabahı yapılacak YÖKDİL sınavı ile ilgili binlerce kişi sınav giriş belgesini alma yollarını merak ediyordu. YÖKDİL sınavı; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) Projesi kapsamında dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yapılıyor.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENME

YÖKDİL sınavında 15 dakika kuralı uygulanmayacak. Anadolu Üniversitesi’nce yapılan sınava dair giriş belgeleri yayınlanırken, aşağıda bulunan linke giriş yaparak sınav giriş belgesi elde edilebiliyor. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, tamamlanan başvurularım kısmından sınava git butonuna tıklamanız gerekiyor. Sol tarafta yer alan “Sınav Giriş Belgesi” kısmından sınav giriş belgesini temin edebilir ve sayfayı yazdırabilirsiniz.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL NEDİR?

YÖK Başkanlığınca özellikle doktora öğrencilik ve doçentlik başvuru süreçlerinde baraj niteliğinde olan dil sınavının geliştirilmesine yönelik olarak adayların alanlarındaki dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak yeni bir sınav yapılıyor.

Sınavla ilgili YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç basın mensuplarına bilgi verdi. Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefine ulaşabilmesinin ancak nitelikli bilgi üretimi ve insan faktörü ile mümkün olabileceğini vurgulayan YÖK Başkanı Saraç, "Bu amaca yönelik olarak yeni YÖK olarak yakın zamanda birçok yeni girişim başlattık. Bunların arasında yakın zamanda kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz 100/2000 projesi (ülkemizin 100 öncelikli alanında 2 bin doktora insan kaynağı yetiştirilmesi), ihtisaslaşma odaklı bin araştırma görevlisi kadrosu gibi doktoralı insan kaynağının arttırılması projelerimiz yer almaktadır. Yine geçtiğimiz yıl yeniden düzenlemesi yapılan doçentlik başvuru kriterleri de bu kapsamdaki girişimlerimizin arasındaydı. Başlatılan bu yeni girişimlerimiz akademide olumlu bir şekilde değerlendirilmiş olmakla birlikte doktora öğrenci ve doçentlik başvuru süreçlerinde en önemli istek her iki süreçlerin de baraj niteliğinde olan dil sınavı sürecinin iyileştirilmesi yönünde oldu" ifadelerini kullandı.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.